Derfor bør du betale apper og abonnement med kredittkort

Mange har innsett at det er lurt å bruke kredittkort fremfor bankkort når de handler på nett. Men ikke alle tenker over at netthandel er langt mer enn reiser og det som kan pakkes og sendes i posten.

Apper og strømme- og abonnementstjenester er også netthandel. For å betale for dem, må vi overlate kortinformasjonen vår til stadig flere aktører. Da kan vi velge å stole blindt på dem – eller være på den sikre siden.

For å utnytte den ekstra sikkerheten kredittkortkjøp gir, lønner det seg å bruke kortet også her:

  1. Kjøp av apper, som spill
  2. Kjøp gjennom apper, som transport
  3. Strømmetjenester, som Spotify og Netflix
    Psst! Visste du at med MasterCard Ung får du 20% rabatt på strømmetjenester? Bestill her!
  4. Delingsøkonomi, som Airbnb, Über og Nabobil
  5. Abonnementstjenester, som treningsmedlemskap og matkasser

Derfor bør du holde bankkontoen utenfor
Om en tjeneste blir hacket eller noe annet skulle skje slik at kortinformasjonen din havner på ville veier, vil du være veldig takknemlig om det er kredittkortet og ikke bankkortet det var snakk om. Havner bankkortinformasjonen din i gale hender, risikere du i verste fall å få kontoen din tappet. Men med et kredittkort er det ikke dine penger som forsvinner. Du fører jo over i etterkant, så dine egne kontoer står urørt. Både ved svindel og om du skulle trenge å klage på et kjøp, har du flere rettigheter og enklere vei til en løsning ved kredittkjøp.

Ergo: Alt du kjøper på nett, ting eller tjenester, bør du betale med kredittkortet. Du har hele tiden full oversikt og kontroll i din nett- og mobilbank, og kan enkelt overføre mellom kort og konto eller betale inn ekstra når det måtte passe.

Har du ikke kredittkort? Bestill kredittkort fra SpareBank 1 her!

Les også: Avliver kredittkortmytene – noen ganger er kredittkort best!