Lykken er en bobil!

– Vi er veldig glade i å være på tur, men jeg synes at telting er veldig mye utstyr og tiltak… Så da kjøpte vi oss bobil! Ler Ingrid Synnøve Aunegård.

I mange år har bobil vært mer eller mindre forbeholdt de over 50 år. Slik er det ikke lengre, det kan Fredrik og Ingrid Synnøve Aunegård skrive under på.

Sommeren 2017. Familien Aunegård, bestående av pappa Fredrik, mamma Ingrid Synnøve, storebror Leonard (7) og minstemann Sivert (5,5), skal på ferie til dyreparken i Kristiansand. De har aldri før vært på bobilferie, men Ingrid Synnøve er vokst opp med campingvognferie. Teltlivet frister ikke noe særlig, ei heller å betale for hotell – og være ganske stasjonære hele ferien.

– Da Ingrid spurte om vi ikke skulle kjøpe oss bobil tenkte jeg at hun var begynt å bli smågal! ler Fredrik.

En jungel

Tanken om bobilferie vokste på Fredrik, og plutselig var de begynt å lete i brukt-bobiljungelen.

– Vi visste jo ingenting. Ikke noe om hvilke løsninger vi ville ha, hva vi burde se etter, hva som var typiske bobilfeller – vi var rett og slett helt blanke, sier Ingrid.

For det finnes et utall løsninger på bobil. Skal man ha steikovn eller mikro, midtstilt dobbeltseng, langsgående enkeltseng eller takkøye? Det er bare noen av problemstillingene som dukker opp i jakten på bobil.

Drømmer du om bobil eller campingvogn? Hos oss får du  lån på timen med gode betingelser! Les mer her.

«Bodelen ramler av før motoren stopper»

Familien fikk tips fra en bekjent om hva de burde se etter:

  • Fukttest

Fukt er bobilens verste fiende, og noe man absolutt ikke burde slurve med når man kjøper bobil

  • Synlige skader
  • At man kunne snu førersetene

Kan man snu førersetene sparer man masse plass i bilen.

  • Sjekk motoren

Tipset paret fikk var at bodelen blir å falle av før motoren stopper, men en generell sjekk av motoren er aldri feil når man kjøper noe med motor.

Fredrik mener det er mange fallgroper å gå i jakten på bobil. Selv var de veldig heldige med sin brukte bobil, som er fra 2005.

– Den forrige eieren var veldig ryddig, og vi hadde en god dialog både i forkant og under kjøpet. Vi har ikke hatt noen overraskelser med bilen, og det er vi veldig glade for.

Sivert og Leonard synes det er stas med bobil. Her fotografert i Dyreparken i Kristiansand under fjorårets ferietur.

«Hvor langt er det igjen?»

Fjorårets ferie var en stor suksess, til tross for at Sivert (5,5 år) spurte etter drøye tre kilometer hvor langt det var igjen.

– Svaret var fem dager! Ler både Ingrid og Fredrik.

Årets ferietur er også planlagt med bobilen. Da er det Sverige som står for tur.

I løpet av året har de logget 40 døgn i «Bobilboka», og det til tross for at bobilen har stått på vinterlagring fra desember til april. De håper å kunne bruke bilen enda mer i år.

– Første natta etter vinterlagringen sov vi her i innkjørselen, etter barnas ønske. Vi har vært på noen spontanturer allerede, og det blir nok flere – både før og etter sommerferien.

Tre gode tips

Her er Fredrik og Ingrids beste tips til deg som tenker at bobil kaaanskje er noe for deg:

  • Hopp i det! Lei en bobil om du er usikker på om konseptet passer for deg. Men skal du «leie» deg fram til hvilken løsning du ønsker, har du fort leid hele summen av det en brukt bobil koster. Tenk over hva som er viktig for deg, ta sats og «go for it»! Har du allerede tenkt på bobil er du kommet et godt stykke på vei!
  • Hvor ofte skal du bruke bobilen? Er det kun i sommerferien, eller tenker du å bruke den hele året? Er det kun noen uker i året du skal ha den på veien kan det være en god løsning å leie
  • I skrivende øyeblikk ligger det 2621 bobiler til salgs i Norge på Finn.no. De nyeste modellene er selvsagt de dyreste. Start med en funksjonell bil på et prisnivå som er innafor for deg, så kan du heller oppgradere den etterhvert.

Har du realisert din bobildrøm allerede? Hos oss får du maks 10% bonustap ved skade. Du kan lese mer her.

Les også: Kundene har talt: Vi er nummer 1