Når kidsa skal alene på tur

Husker du hvordan det kriblet i magen når du skulle avgårde på leirskole, eller sesongens første turneringshelg med laget ditt? Da husker du sikkert også at mor og far sto med delvis bekymret uttrykk i ansiktet idet de vinket farvel.

I dag er det forholdsvis lett å kommunisere med barna når de er bortreist. Veldig mange får telefoner i tidlig alder, og enkelte fotballcuper kan også følges «live» over nettet. Selv om en del ting har endret seg siden du var på leirskole som 12-åring, er det noen ting som forblir det samme. Her kommer noen smarte tips og gode råd før du sender junior på tur alene.

  • Prat sammen om hva som skal skje

Selvsagt vet poden at han/hun skal på fotballturnering, eller leirskole – men hva skal egentlig skje der? Minn de på at det alltid er voksne tilstede som de kan snakke med om noe skulle være galt, eller de trenger å prate med noen.

  • Penger

Prat om økonomi og penger før avreise, og ikke send med ditt eget bankkort. I dag finnes det flere bankkort for barn. Med Spink – mobilbank for barn og unge, kan junior få både kort og mobilbank. Barnekortene har lavere bruks- og uttaksgrense, og kan blant annet ikke brukes ved netthandel. Er du nysgjerrig på Spink? Du kan lese mer her.

  • Kardemommeloven gjelder over alt

«Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre hva man vil.» Snakk med barnet/ungdommen om å ta hensyn til andre, være høflig og inkluderende. Minn de på at det er alles ansvar å passe på at hele laget/gjengen har en fin opplevelse!

  • Ikke vær overbeskyttende

Prat med andre foreldre, og forbered deg selv på hva som skal skje. Ikke være den mammaen/pappaen som ringer hver time for å forsikre deg om at barnet ditt har det bra. Vurder hvor mye kontakt ditt barn trenger – overbeskyttelse kan gjøre barn usikre. La barnet komme hjem med mestringsfølelse over å ha vært selvstendig!

Vi har samlet de mest brukte bankproduktene for barn og ungdom i ulike bankpakker. Sjekk de ut her