Boligprisene i Tromsø stiger mest i landet siste 12 måneder sammenlignet med Norges største byer

– Samtidig er kvadratmeterprisene i Tromsø nest høyest i landet.

Eiendom Norge la i dag, tirsdag 6. juni, frem boligprisstatistikken for mai 2018. Den ferske statistikken viser at Tromsø som den eneste blant et utvalgte større byer i landet har prisoppgang siste 12 måneder (12 måneders nominell prisendring). Siste år har prisene i Tromsø hatt en stabil oppgang på 1,2%, mens de øvrige storbyene i undersøkelsen har negativ utvikling i samme periode. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i Tromsø er på 46.765 kroner – kun Oslo ligger høyere blant det samme utvalget av byer (Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand)

Tempoet i Tromsømarkedet øker

Etter en rolig start på året, opplever vi nå høyere pågang i Tromsømarkedet. Tilbudet av boliger har økt og fremstår som balansert sammenlignet med etterspørselen fra boligkjøperne. Omsetningstiden har gått kraftig ned fra 58 dager i april til 39 dager i Mai, sier Marte Øksendal, leder Eiendomsmegler 1 Nord-Norge avdeling Jekta.

Det omsettes flere boliger i Tromsø enn det som legges ut for salg

I motsetning til landsgjennomsnittet selges det nå flere boliger i Tromsø enn antallet boliger som legges ut i markedet. Antall solgte boliger i Norge i mai 2018 var 9 643 som er 2 prosent færre enn i mai 2017. Samtidig ble 12.303 boliger lagt ut for salg i samme periode. Det utgjør 3 prosent flere enn i mai 2017. Til sammenligning ble det solgt flere boliger i Tromsø i mai enn antallet som ble lagt ut for salg. Det er mange på visning og det meste selges etter 1. visning, på eller over prisantydning. Til tross for økende priser og økende aktivitet på visningene har vi så langt ikke hatt det klassiske store vårslippet av boliger. Siste uke fikk vi bud på prisantydning før visning, usett. På denne aktuelle boligen har det nå meldt seg et 20-talls personer som ønsker å komme på visning, så det blir spennende å se hvordan dette utvikler seg etter visningen, som gjennomføres mot slutten av denne uka.  Dette sier noe om den gryende etterspørselen som er i markedet nå om dagen, fortsetter Øksendal.

Øksendal trekker videre frem at det er stor etterspørsel etter 2-roms/studioleiligheter (studenter) og eneboliger, da utbudet av denne typen boliger er lavt i Tromsø markedet for tiden.

Nøkkeltall mai 2018 (Norge)

  • Boligprisene i mai 2018 steg nominelt med 1,0%
  • Korrigert for sesongvariasjoner steg boligprisene med 1,1%
  • Prisutvikling siste 12 måneder er på 1,0%
  • Gjennomsnittlig omsetningstid siste måned var 41 dager mot 31 dager i mai 2017
  • Antall solgte boliger i mai 2018 var 9 643, som er 2% færre enn mai 2017
  • Antall boliger lagt ut for salg i mai 2018 var 12 303 som er 3 prosent flere enn i mai 2017

 

Dersom du ønsker gratis verdivurdering eller ønsker å slå av en boligprat – ta kontakt med oss i Eiendomsmegler 1 Tromsø på telefon 903 66360

Sjekk våre tilbud på boliglån her

 

Eller ring en av våre finansielle rådgivere på telefon 915 02244

Kilder: Eiendom Norge og Eiendomsmegler1 Nord-Norge