Maria har hjulpet over 150 unge med boligdrømmen: – Jeg blir rørt

Det er helt avgjørende å ha en økonomisk rådgiver som er der for deg når store livshendelser inntreffer.

Mobilbankene, nettbankene og VIPPS er helt nødvendige verktøy for de aller fleste i 2018. De fungerer stadig bedre, og er gjerne tilpasset deg og din familie.

Samtidig møter alle en rekke store hendelser i livet hvor behovene er annerledes, og individuell tilpasning ikke nødvendigvis kan gis av maskiner eller algoritmer. Da er det viktig å kunne søke råd hos noen som skjønner problemet, skjønner deg, dine prioriteringer, og ikke minst en person du har tillit til.

– Givende dager

Som Maria Nyland Schenk her hos oss i SpareBank 1 Nord-Norge:

– Det er svært givende å hjelpe unge voksne som drømmer om å kjøpe sin egen bolig, sier Schenk, som er autorisert finansiell rådgiver i SpareBank 1 Nord-Norge.

– Og pågangen fra de unge som søker råd knyttet til boligkjøp er naturlig nok stor på denne tiden av året, siden mange flytter hjemmefra etter skoleårets slutt for å jobbe eller studere, fortsetter Schenk.

Typiske spørsmål

De mest sentrale spørsmålene handler om:

 • Hvor mye kan jeg låne?
 • Hva kreves for å få boliglån?
 • Hvordan kan foreldre bidra på en trygg måte?
 • Hva er et finansieringsbevis og trenger jeg det?
 • Hva trenger jeg å ha klart for å gå på visning?
 • Hvordan skal jeg forholde meg i en budrunde?

– Det er ikke uvanlig at førstegangskjøperne er spent, og kanskje til og med litt nervøs når de kommer på møte. Alene eller med foreldrene. Ingenting er bedre enn å se gleden i øynene på kundene når de skjønner at målet om egen bolig ikke er uoverkommelig. Takknemligheten fra kundene er til å bli rørt av, sier Schenk.

Store livshendelser øker behovet for økonomisk rådgivning

Undersøkelser og dybdeintervjuer, såkalte kvalitative undersøkelser, bekrefter behovet for rådgivning knyttet til store livshendelser, som:

 • Førstegangskjøper av bolig
 • Etablere familie
 • Samlivsbrudd
 • Arv og skifte
 • Pensjon
 • Alvorlig sykdom
 • Dødsfall i nær familie

Kundene våre er i alle fall ikke i tvil: hele 95 prosent som har mottatt rådgivning er svært eller usedvanlig fornøyd med hjelpen de fikk. Trenger du hjelp eller råd, kan du få dette hos en av våre autoriserte finansielle rådgivere på et av våre 38 kontorer, eller kontakte oss på 915 02244. Vi er her for deg.

Bestill et møte med en av våre rådgivere her

 

Les mer om boliglån for unge her

SpareBank 1 Nord-Norge er Nord-Norges største finanskonsern. Vi er landsdelsbanken, og vår visjon er For Nord-Norge. Vårt kundetilbud omfatter alle banktjenester, samt eiendomsmegling og regnskap. Om lag 350 000 personkunder og om lag 40 000 bedriftskunder (inkludert offentlig sektor, lag og foreninger) har valgt oss som sin bankforbindelse. Vi har 38 kontorer i 36 kommuner i landsdelen, inkludert Svalbard