Seks hete tips når du skal bestille ferie

Ferietiden nærmer seg med stormskritt. Vi gir deg de beste tipsene dersom du ennå ikke har bestilt sommerens tur.

  1. Sjekk om du har reiseforsikring

Ikke tenk på å dra uten. Blir du syk eller skadet i utlandet, kan tusenlappene fly raskere enn du tror. Mange har også med dyrt foto- og datautstyr på ferie. Kanskje også sportsutstyr og sykler? Sjekk at du har en god reiseforsikring, og hva den dekker før uhellet er ute. Skal du på langtur, sjekk også hvilke områder i verden reiseforsikringen din dekker. Har du betalt reisen med kredittkort fra SpareBank 1 er reise og avbestillingsforsikring inkludert.

  1. Sjekk om du kan få rabatt

Er du medlem i LO eller andre organisasjoner? Da har du gode tilbud og rabatter på blant annet hotellopphold og leiebiler som du bør benytte deg av.

  1. Finn rimelig og særegen bolig

Lyst til å nyte ferien i en romslig leilighet med svømmebasseng? På steder som AirBnB kan du finne rimelig eller mer kostbar overnatting over hele verden. Du leier privat, men alt foregår i kontrollerte former. Gir deg en trygg, praktisk og unik ferieopplevelse. Er du mer glad i hotell, sjekk for eksempel Booking.com eller Hotels.com. Sjekk flere sider, noen ganger kan hotellet være billigst på hotellets egen nettside!

  1. Ha med deg to bankkort på tur – og husk regionsperren!

Før du drar, sjekk at du ikke har sperret kortet for bruk i verdensdelen du reiser til. Ta med to kort, skulle du miste eller bli frastjålet et kort har du alltids et til, og kan feriere videre uten problemer. Husk å sperre kortet så fort som mulig, og hold øynene oppe for skimming-utstyr på kortautomater. Er du kunde i SpareBank 1, ring sperretjenesten i lokalbanken din. 

Psst! Visste du at vi har gebyrfritt kontantuttak i utlandet på kredittkortet fra SpareBank 1? Les mer her

  1. Skaff billige flybilletter

Det er billigst å reise når ikke alle andre reiser. Rett etter skoleslutt i juni er derfor ikke det rimeligste for lommeboka. Da ligger prisene på topp. Flyselskapene ønsker naturlig nok at man bestiller i god tid før reisen, men det kan være penger å spare ved å holde an litt, uten at dette er noen eksakt vitenskap. På steder som flybilligst.com kan du følge svingningene i pris og bestemme når du vil slå til. Følg også med på kampanjetilbud fra flyselskapene, her er det penger å spare.

  1. Tør å velge annerledes

Det er gjerne på de turene hvor du tar buss istedenfor taxi, spiser middag med folk du ikke kjenner, og går bort fra turistgatene at de beste opplevelsen skapes. Hvis du våger å velge bort komfort i noen tilfeller, så smaker de dagene på et deilig hotell ekstra godt. Samtidig får du mye mer ut av turen.