Seks tips for å unngå innbrudd i sommer

Her er våre tips for å unngå innbrudd i hjemmet ditt mens du er på ferie.

– Selv om forsikringen dekker tyveri og skader er det ubehagelig og stressende om å komme hjem fra ferie til ett innbrudd, sier Therese Nielsen, skadeforebygger i SpareBank 1 Forsikring.

Klassikeren for å holde innbruddstyvene unna er å få hjelp av naboen. Mange får naboen til å se litt ekstra til huset og ta inn posten når de er bortreist.

– Det blir mindre brevpost og tomme postkasser er for mange blitt normalen, så vi anbefaler vel så mye at naboen kaster søppel i din søppelkasse som å ta inn posten. Det er nemlig smart å få huset til å virke bebodd, sier Therese.

Innbruddsalarm

1 av 3 nordmenn de har alarm i huset og 15 prosent bruker godkjent nøkkelboks. 13 prosent sier de har lagt til rette for at lysene slår seg av og på automatisk.

– Godkjente nøkkelbokser er smart å buke, slik at alarmselskapet eller naboen kan komme seg inn i huset om noe skulle skje, sier Therese.

Stadig færre innbrudd

Sommeren 2017 hadde det lavest registrerte antall innbrudd og tyveri i siden 1991.

– Hvert år siden 2013 har antall innbrudd og sykkeltyveri gått ned, og sommeren 2017 var sannsynligvis «all-time-low» på disse skadesakene i Norge på over 25 år, sier Therese.

Seks enkle tips for å holde innbruddstyvene unna

  1. Ikke bruk vinduet for å lufte katten mens du er på ferie.
  2. Be naboen ta inn avisene og kaste litt søppel i søppelkassen din.
  3. Få boligen til å se bebodd ut. La gardinene være fratrukket, sett på tidsur på noen lamper og en radio, la skoene stå på trappen og parker en bil utenfor boligen.
  4. Sørg for å ha lås og sikring som holder mål. Oppgrader låsene i alle ytterdører til FG-godkjente låser. Lukk og lås garasjeporten. Sett inn gassgrillen og hagemøbler.
  5. Ikke gi tyvene innbruddsverktøy. Sørg for å låse inn verktøy og hageredskap som kan brukes som innbruddsverktøy. Det samme gjelder for stigen.
  6. Innbruddsalarm med knytting til alarmsentral gir god beskyttelse. Tyvene går gjerne forbi boliger med innbruddsalarm. God merking om at boligen har alarm er viktig.

Med innboforsikring får du verdien av tingene dine igjen ved innbrudd, brann eller vannskade. Vi har de mest fornøyde og lojale forsikringskundene, ifølge Norsk kundebarometer, bli med på laget da vel.

Sjekk ut vår innboforsikring