Dette tastetrykket kan få hundrelappene til å fly

Mange reiseoperatører gir deg tilbud om å kjøpe avbestillingsforsikring når du bestiller reiser på nettet. Da er det lett å takke ja «for sikkerhets skyld».

– Men dette kan være penger rett ut av vinduet, advarer skadeforebygger Fred Nilsen i SpareBank 1 Forsikring. De fleste som har helårs reiseforsikring, har allerede en avbestillingsforsikring som en del av denne. Da er det unødvendig med enda en slik forsikring. Sjekk derfor hva du allerede har, før du biter på tilbudet fra reisearrangøren.

Unødvendig kostnad

En avbestillingsforsikring vil gi deg billettpengene tilbake om du likevel ikke kan reise på grunn av akutt sykdom, ulykkesskade eller dødsfall.

– Å kjøpe avbestillingsforsikring sammen med flybillettene kommer fort på en tusenlapp ekstra pr familie. Dette er penger rett ut av vinduet om du allerede har en avbestillingsforsikring innbakt i reiseforsikringen din. Om du betaler reisen med kredittkort kan det også hende du har avbestillingsforsikring inkludert. Det er imidlertid forskjell på hva kredittkortene dekker.

Velg heller helårs reiseforsikring

– Jeg vil heller anbefale en helårs reiseforsikring med avbestilling inkludert, som dekker hele familien. Den dekker mye mer enn selve flyturen og gir mer for pengene, sier han.

Du kan sjekke pris og bestille reiseforsikring her