Hyller nordnorsk engasjement med gigantisk gratiskonsert

Folk i Nord-Norge brenner for sine lokalsamfunn. Det skal SpareBank 1 Nord-Norge markere når de inviterer hele Harstad til «Glød» lørdag 22. september.

Glød-konserten arrangeres midt i Harstad sentrum, med en rekke store artister på scenen.

– Vi i SpareBank 1 Nord-Norge har et glødende engasjement for Nord-Norge. Med Glød ønsker vi å takke alle de som brenner for lokalmiljøet sitt, og inspirere flere til å engasjere seg, sier SpareBank 1 Nord-Norges banksjef i Harstad, Mona Slåtto Olsen.

Hun mener Harstad og Nord-Norge har en indre drivkraft som mange misunner oss. Det er denne gløden SpareBank 1 Nord-Norge ønsker å hylle med gratiskonserten.

– Vi brenner for noe, alle sammen, enten det er nabolaget, idrettslaget, korpset eller skolen til ungene våre. Hver dag gjør tusenvis av nordlendinger en innsats for å gjøre lokalsamfunnet sitt til et bedre sted. Nord-Norge er avhengig av dette engasjementet. Jeg håper vi kan inspirere flere til å finne sin indre glød, sier banksjefen.

Har booket Sigrid

TIL GLØD: Den norske popkometen Sigrid. Foto: Francesca Allen

Glød vil starte på ettermiddagen, med et eget show for hele familien. Utover kvelden vil det bli godbiter fra noe av det beste Norge har å by på av musikalske stjerner. Mona Slåtto Olsen lover Harstad-publikumet både nordnorske og norske superstjerner. Hun kan allerede avsløre ett av de største navnene på plakaten: Den nye norske popkometen Sigrid.

– Sigrid er en av sommerens store musikksnakkiser i inn- og utland. Hun er BBC Musics «Sound of 2018», en tittel som tidligere har blitt gitt til store stjerner som Adele, Sam Smith og Ellie Goulding. Sigrid skal kun gjøre én konsert i Nord-Norge i år, og det skjer under Glød i Harstad. Dette kommer til å bli spektakulært, sier Slåtto Olsen.

Sigrid figurerer også på Billboards liste for de 100 beste låtene i 2017, og er av samme magasin nevnt som én av ti popstjerner å se opp for i 2018. I fjor vant hun prisen for «Beste Nykommer» på P3 Gull, og Spellemann for «Årets Nykommer». I desember opptrådte hun på Nobels Fredspriskonsert.

– Jeg er veldig glad for at jeg endelig får komme nordover og være med på å skape fest i Harstad. Jeg er sikker på at vi kommer til å få det fint sammen, sier Sigrid.

Tidenes største

Hvilke andre artister som skal stå på scenen, kan banksjefen foreløpig ikke avsløre.

– Men jeg kan garantere at det blir artister som svært mange har lyst til å både se og høre. Vår ambisjon er at Glød blir tidenes største konsert i Harstad.

Selv om Glød er helt gratis, må man skaffe seg en billett for å slippe inn. Gratisbillettene vil bli tilgjengelig i løpet av august. Praktisk informasjon om konserten, billetter og annet vil bli gjort tilgjengelig på snn.no i løpet av sommeren.