Har du kjørelengdeangst?

Er du en av dem som frykter at du har kjørt lenger enn hva du har oppgitt til forsikringsselskapet? Med Smart bilforsikring trenger du ikke tenke på det lengre!

Med en vanlig bilforsikring, melder vi inn hvor mange kilometer man forventer å kjøre i løpet av ett år til forsikringsselskapet, og når året nærmer seg slutten, kommer den gjenkjennelige følelsen snikende: Kjørelengdeangsten!

Altså angsten for at et uhell skal skje og om du får erstatningen redusert fordi du har kjørt lenger enn avtalt.

Du betaler kun for det du kjører

– Mange har kjørelengdeangst og frykter at de skal ende opp med å få avkortet erstatningen sin ved en eventuell skade. Denne frykten har vi nå fjernet, forteller forsikringsekspert i SpareBank 1 Nord-Norge,  Ingelin Friis-Dahl

Med SpareBank 1’s smarte bilforsikring kan du kvitte deg med kjørelengdeangsten en gang for alle. Med Smart bilforsikring trenger du nemlig ikke lenger å tenke på hvor langt bilen kjører, for kilometerne du kjører registreres automatisk. SpareBank 1 justerer også prisen for deg slik at du kun betaler for de kilometerne du faktisk kjører. Kjører du mer enn avtalt, betaler du litt ekstra. Kjører du mindre enn oppgitt, blir det lavere pris for forsikringen.

Les mer om Smart bilforsikring

Billigere, tryggere og mer rettferdig

I tillegg til å fjerne kjørelengdeangsten, belønner også Smart bilforsikring trygge sjåfører som kjører med god flyt i trafikken – det vil si med mindre bråbrems, hard akselerasjon og bråsvinging. Ved å installere en såkalt smartplugg i bilen, registreres nødvendige data om hvordan bilen kjøres. Kjører du med god flyt, oppnår du god kjørescore – og vil oppleve at forsikringene blir rimeligere.

Det samles ikke inn data om hvor bilen er eller hvem som kjører den.

– Med smartforsikringer utnytter vi mulighetene som ligger i teknologi og data på en smartere måte. I tillegg til at du som kunde oppnår flere fordeler, som redusert kjørelengdeangst og rimeligere forsikring, er også potensialet for samfunnsmessige besparelser enormt. Sjåfører som motiveres til å kjøre med god flyt, forebygger skader og ulykker, og gir tryggere nord-norske veier, sier Friis-Dahl.