Aksjesparekonto – superenkelt forklart

Her får du en enkel oversikt over det aller viktigste.

Hvorfor bør du flytte dine fond og spareavtaler inn på en aksjesparekonto?

For deg betyr det ikke annet enn at de fond og spareavtaler du har i dag «organiseres» innenfor en egen konto. Etter overflytting av fondene til den nye kontoen kan du bytte disse med andre fond, ta ut (deler av) sparingen, med mer – uten at du betaler skatt på en eventuell gevinster. Skatt får du først når du flytter eventuelle gevinster fra aksjesparekontoen over til din vanlige bankkonto. Vi passer på for deg, slik at du alltid vet hva du kan gjøre.

Hvorfor må du gjøre dette før 1. desember i år?

Regjeringen har bestemt at alle som flytter sine eksisterende fond innenfor en aksjesparekonto får et såkalt «skatteamnesti» dersom de gjør det i år. Gjør du det ikke før 1. desember, gjelder de gamle reglene: Eventuelle gevinster beskattes det året du bytter fond eller tar ut (deler av) sparingen.

Hvordan kan vi hjelpe deg på nett, på telefon – og ikke minst; på kontorene våre?

Mange har allerede valgt å opprette aksjesparekonto i SpareBank 1 Nord-Norge. Vi har en ekstremt godt likt nett- og mobilbank hvor aksjesparekonto er en naturlig del av løsningen. Dersom du ønsker å bytte fond, eller starte nye spareavtaler, er utvalget av aksjefond blant de beste i Norge.

Vi hjelper deg gjerne med å opprette kontoen og overføre de fondene og spareavtalene du allerede har. Synes du det er vanskelig, eller trenger noen råd eller tips, så er vi her. På kontorene, på telefon/chat og på nett. Du velger.

Fortsatt forvirret?

Vi vet at for mange er aksjesparekonto komplisert. Derfor har vi laget en bruksanvisning du kan laste ned. Den følger deg gjennom alle punktene for å komme i mål med aksjesparekonto.

Slik kommer du i mål:

  • Ta med deg Bank-ID din og stikk innom ett av våre 38 kontorer i Nord-Norge. Eller;
  • ring oss på 915 02244 (logg deg gjerne på snn.no samtidig – så veileder vi deg der og da). Eller;
  • prøv å gjøre det selv på snn.no/ask. Følg stegene vi forklarer der.

 

For de som lurer på mer, har vi satt opp en oversikt over de vanligste spørsmål og svar her.