Vennebetaling – en trygg måte for barnet å overføre penger på

Også barn trenger noen ganger å låne penger til en is eller brus. Med vennebetaling på mobilen, kan de enkelt og trygt betale tilbake det de har lånt av venner og familie.

– Akkurat som oss voksne, trenger barn noen ganger å låne penger. Med vennebetaling i Spink kan de enkelt og trygt betale tilbake det de har lånt av venner og familie, uten å være avhengige av kontanter, sier Anne Gundersen, konseptansvarlig for familie i SpareBank 1.

En av fem sier at barna låner penger

I en undersøkelse gjennomført av Kantar TNS for SpareBank 1, sier en av fem foreldre at det hender at barna deres låner penger. Det de i stor grad låner til er småting som mat, godteri, leker og spill.

– Vi voksne vet jo selv hvor lett det har blitt å Vippse, og vi ser at barna har samme behov for enkelt å kunne overføre penger til venner og familie. En slik tjeneste har vært etterspurt av våre kunder lenge, sier Gundersen.

Vennebetaling blir tilgjengelig i barne-mobilbanken Spink fra 24. oktober. Appen er tilpasset barn mellom 6 og 15 år. Hovedmålgruppen for vennebetaling er barn fra 12 år og oppover.

Sikkert å betale til venner

For at barnet skal kunne betale og motta penger fra venner, må en forelder godkjenne hver enkelt mottaker. Dette gir foreldre kontroll på barnas forbruk, samt hvem barna betaler til og mottar penger fra.

– Vennebetalingsfunksjonen er en trygg og lærerik måte for barna å gjøre opp for seg på. Den er utviklet i dialog med både foreldre og Forbrukertilsynet, med sikkerhet og brukervennlighet i høysetet, sier Gundersen.

Tjenesten har en maksgrense på 1000 kroner for fire dager. Dette kommer i tillegg til maksgrensen som ligger i barnebankkortet.

Dette er Spink

Spink er SpareBank 1s mobilbank for barn mellom 6 og 15 år. Appen lar barnet se saldo på kortet, få ukes- og månedsoppsummering av forbruket sitt, se sparekontoen sin og lære seg å spare ved bruk av sparemål. Barnet kan også overføre penger mellom kortkonto og sparekonto, be foreldre om penger, og snart også betale til venner og familie.

Hvordan få vennebetaling i Spink?

  1. Snakk med barnet og finn ut hvem barnet betaler til, for eksempel bror, søster, tante og bestevenn
  2. Logg inn i barnets Spink med din egen BankId
  3. Finn kontonumrene til de barnet skal betale til og legg de inn i betalingslisten
  4. Godkjenn betalingene