– Har allerede spart mye!

Petter Hov Jacobsen har Smartforsikring fra Sparebanken 1 Nord-Norge.

– Det er utvilsomt mye å spare, dessuten er det både lærerikt og artig å følge eget kjøremønster på Spinn-appen, sier 18-åringen som går på Sortland videregående.

Mye på farta

Han er en aktiv ung mann, engasjert ungdomspolitiker og spiller fotball på fritida.

– Jeg deltar på mange møter og reiser en god del, jeg sparer en en del tid på å ha egen bil, sier Petter.

For å kunne benytte Smart-forsikring må man montere en liten chip inne i bilen og laste ned appen Spinn i mobilen. Disse to enhetene kommuniserer med hverandre og all kjøring blir registrert.

– På appen kan jeg blant annet lese av hvor mye og hvordan jeg kjører hver eneste dag, den måler fart, hvordan jeg bremser, svinger og om jeg kjører miljøvennlig, forklarer Petter.

Han er veldig opptatt av å være en miljøvennlig bilist, også slike ting kan også leses av på appen, som er veldig brukervennlig.

Følger med

Petter tar fram telefonen og demonstrerer hvordan appen fungerer og hva den registrerer. Blant annet har den ei egen kjøredagbok.

– Hvis jeg for eksempel lar bilen stå og gå på tomgang nå, så vil jeg få lavere score på miljøprofilen min i dag, sier han.

Inne på Spinnappen viser kalenderen at han fikk montert den lille chippen 26. april, omtrent en uke etter at han ble bileier. Man kan se sine scores på ulike ting.

– Jeg har for eksempel fått 100 av 100 på både svingning og bremsing, appen beregner gjennomsnittet, sier han.

Den første tida som fersk sjåfør var Petter veldig opptatt av hvordan han kjørte.

– Etter hvert er jeg mer opptatt av å skaffe meg et naturlig kjøremønster, men jeg liker å følge med på appen hver dag, sier han.

Man kan også velge å få tilbakemeldinger på kjøringen underveis gjennom varsel på mobilen under kjøring.

Appen viser hvor langt man har kjørt totalt, og andre detaljer for alle kjøreturer, alt fra drivstoffkostnader til kjølevæsketemperatur. Spinn-appen måler ikke hvor man kjører, det er ikke GPS på den. Den vet heller ikke hva kjørehastigheten til sjåføren og er koblet opp til bilen, ikke til hvem som sitter bak rattet.

Nysgjerrig på Smart? Du kan lese mer her

Går mindre, men sparer likevel penger

Petter legger ikke skjul på det blir mindre gåing etter han kjøpte seg bil, hverdagene er travle for den aktive ungdommen. Han er glad i å kjøre og deltar på mye, derfor valgte han å ta kostnaden med å ha bil selv om han ennå er skoleelev. På sju måneder har han kjørt over 8000 kilometer.

– Det fint å kunne spare penger, med Smart-forsikringen betaler man kun for det man kjører og jeg har klart å oppnå 10 prosent billigere forsikring, sier han.

Petter valgte å ha full kasko fordi det gjør ham tryggere.

– Jeg tenker at Spinn-appen også er en bra ting hvis man er en usikker sjåfør, for da lærer man hva som er bra eller ugunstig kjøring, avslutter han.

Er du allerede bilforsikringskunde hos oss? Da kan du oppgradere til Smart, og få en enda bedre pris på forsikringen din! Les mer her