– Ikke få uføresjokk!

Lar du være å forsikre deg mot ulykker og sykdom gjennom en uføreforsikring, kan de økonomiske konsekvensene bli store.

Som å krasje en dyr bil uten kasko

– De økonomiske konsekvensene av å bli ufør kan sammenlignes med å krasje en ny bil uten kaskoforsikring, sier finansrådgiver i SpareBank 1 Nord-Norge, Knut Ørsnes.

«Uførhet, det rammer jo ikke meg», tenker nok mange av oss. Dessverre er det feil. Ved utgangen av første halvår i 2018 var det registrert 332.100 mottakere av uføretrygd fra NAV. Det var en økning på 2000 personer, eller 0,8 prosent siden forrige kvartal. Sammenlignet med året før, var økningen på 3,2 prosent. Utviklingen over de siste årene forteller det samme; det er stadig flere av oss som blir ufør og ikke kan være i arbeidslivet lengre. Har du tenkt på hvordan din hverdag kan bli, dersom du er en av de som blir rammet?

Redusert inntekt på minst en tredjedel

Utbetalingen man får ved varig uførhet varierer veldig. Det avhenger både av hvilke ordninger du har fra jobben og hvor høy lønn du har. Den høyeste uføretrygden du kan får fra NAV er dog på 379.368 kroner, uansett hvor høy lønn du hadde i utgangspunktet. En god regel er at man skal forsikre det man ikke har råd til å tape; å få inntekten sin redusert med en tredjedel eller mer, vil for de fleste bety en stor livsstilsendring.

– Etter ett år er kanskje hele overskuddet man hadde spart opp på en bufferkonto, borte. I verste fall må man selge huset for å leie noe istedenfor, forklarer Ørsnes.

Gjennom sine sju år som rådgiver i SpareBank 1 Nord-Norge har han solgt utallige uføreforsikringer, til tross for at folk kanskje er uvitende når de kommer på rådgivermøte.

– De fleste vet lite om uføreforsikring, og synes at prisen er høy. Ja, det er ei relativt kostbar forsikring, men det kan bli enda mer kostbart å la vær å ha den. Når vi vet at henholdsvis 40 og 35 prosent av yrkesaktive kvinner og menn mellom 35-65 år blir uføre, da vil jeg si at uføreforsikring er den desidert viktigste og mest relevante personforsikringen vi har, sier han videre.

– Smeller det dobbelt – både det tragiske knyttet til at du mister arbeidsevnen, i tillegg til at du går rundt med elendig økonomi, forsterker det naturlig nok problemene.

Vår uføreforsikringen sikrer deg økonomisk, hvis du blir syk eller utsatt for en ulykke og ikke kan jobbe lenger. Trykk på knappen for å lese mer om den, eller du kan ta kontakt med oss på tlf. 915 02244 for å avtale et rådgivermøte for å gå igjennom dine forsikringer.

Les mer om vår uføreforsikring