Lukker du øynene for kostnadene i juletida?

Pynte i eget hus? Dra på julebord? Kjøpe julegaver? Spise litt ekstra deilig mat? Eller sultefores på nudelpakker gjennom hele eksamenstiden, og heller glede seg til å komme hjem til mamma? Her er noen tips til hvordan du kan ha det litt trivelig i førjulstiden – på budsjett.

Det er ikke til å komme unna at man fort kan ha lite å rutte med i tiden før jul. Kanskje man skal handle julegaver, unne seg litt ekstra god mat i den koselige førjulstiden – for ikke å snakke om alle festligheter som man gjerne vil være med på. Pengene forsvinner fort! Her kommer noen gode tips til hvordan man kan gjøre jula til en litt hyggeligere affære for pengeboka. 🙂

5 tips til en god jul på budsjett:

 1. Gjør ting som er gratis
  For de som ikke vil ut å gå i marka (selv om det er utrolig fint å være ute!) så er det mange aktiviteter du kan være med på – og ofte er de gratis. Sjekk ut «Arrangementer i nærheten» på Facebook for å få opp ting som skjer i nærområdet ditt. Ekstra pluss er at du fort ser om noen du kjenner er interessert i arrangementet, så vet du hvem du kan dra dit med. Om du ikke finner det der så er juleverksted eller brettspillkveld med en god venn kjempehyggelig!
 2. Hjemmelaget er ikke bare før DIY’ere
  Nei, du trenger ikke være rå på å klippe, lime, sy, kokkelere eller male for å lage noe selv. Det er faktisk bare sjarmerende om det ikke blir perfekt. Og om du ikke vil lage noe, så kan du invitere på noe (som er gratis) eller tilby dine tjenester på noe vis. Den fineste pynten og den beste gaven er jo den det ligger litt hjerte og tanke i.
 3. Start en middagsstafett som kommer alle til gode
  Det er kanskje enklere om man bor i kollektiv, men det kan funke fint uansett med litt innsatsvilje. Inviter på middag, sendt stafettpinnen videre og bli invitert neste gang. Er man en eller to i husstanden blir det ofte for mye mat med «standard»-pakkene man får på butikken. Det er heller ikke noe hemmelighet at store pakker med mat er billigere! Å spise middag flere sammen kan dermed både bli rimeligere – også er det jo veldig hyggelig å være mange rundt bordet!
 4. Rolig nå! Ta deg en pause!
  Det koster ikke mye å dimme lysene, tenne et lys, skru på noe chill musikk og drikke en kopp kakao. Men følelsen? Priceless. God, avslappende jul på budsjett? Check.
 5. Ring eller facetime de du er glad i
  Å høre stemmen til noen man bryr seg om er både godt for hjertet og hjernen, særlig i stressperioder. Også lenge du er på Wi-Fi koster det ingenting! Er det ikke det egentlig jula handler om? Å ta seg tid med de man er glad i? Vi tror tid er verdt mye mer enn penger.

 

 

Drømmer du om egen bolig til jul? Da kan det være lurt å komme i gang med BSU-sparing, om du ikke har gjort det allerede. Oppretter du BSU-konto hos oss nå får du dobbel rente på de første 25.000,- du sparer, en liten julegave fra oss til deg. 🙂

Jeg vil vite mer!