– Ble bedre sjåfør med ny forsikring

Hun tjener penger, sparer miljøet og føler seg tryggere på veien. Alt takket være en liten app.

– Jeg trodde jo jeg kunne kjøre bil, men Smart bilforsikring har vært en virkelig øyeåpner.

I utgangspunktet var hun litt skeptisk, men Cecilie Hegge (34) fra Engavågen i Meløy i Nordland tok utfordringen da hun oppdaget det nye tilbudet fra Sparebank 1 Nord-Norge: En forsikring som belønner gode sjåfører.

En helt ny hverdag

Alt hun trengte å gjøre var å koble en smartplugg til bilen og laste ned en app. Noe som åpnet døren til en helt ny verden hvor hun fortløpende fikk rapporter om hvordan hun og bilen oppførte seg ute i trafikken.

– Nå har jeg kontroll på alt. Kjørelengde, drivstoff-forbruk , snitthastighet, spenningsnivå på batteriet, oppbremsinger og kjørelengde.

Det siste er også et sentralt poeng, for mange bilister er bekymret for om de har rett nivå på dette i forsikringen sin.

– Nå betaler jeg kun for den faktiske lengden jeg har kjørt og dette holder programmet styr på automatisk, forteller Cecilie.

Vil du vite mer om Smart bilforsikring? Trykk her!

Klar miljøgevinst

Som et engasjert Venstre-medlem er hun også godt over snittet opptatt av miljøet og med Smart bilforsikring oppdaget hun fort en uvane hun hadde fortrengt:

– Jeg har latt bilen gå altfor mye på tomgang. Nå blir jeg både gjort oppmerksom på det og blir også ”straffet” hvis jeg fortsetter med denne uheldige praksisen.

For app’en appellerer nemlig til sjåføren konkurranseinstinkt. Du vil veldig gjerne ha toppscore på alle de punktene du blir målt på. Som at det å ha flyt i kjøringen, uten unødvendige nedbremsinger og akselerasjoner, faktisk gir deg en lavere forsikringspremie.

Tryggere på veien

Og Cecilie er ikke i tvil om den andre effekten av Smart bilforsikring:

– Jeg har definitivt blitt en bedre bilist og føler meg også tryggere på veien. Jeg har rett og slett blitt mer oppmerksom og reflektert.

Som en mor til tre barn på henholdsvis ett, fem og sju år, vil hun  skape en tryggest mulig hverdag. Det blir mye kjøring til og fra skole og barnehage, i tillegg til jobben som helsefagarbeider på Vall sykehjem.

– Så har jeg en liten garn og interiørbutikk, Cilies, som også krever at jeg må frakte ting frem og tilbake.

Rask veihjelp

Da gir det en ekstra ro å vite at det finnes en funksjon som heter ”veihjelp” i app’en. Den sender GPS-koordinater hvis man trenger hjelp, noe som sørger for at bistanden kommer raskest mulig.

Så er det også sånn at statistikken gir noen overraskende utslag. Som det faktum at i løpet av 2018 har Cecilie kjørt 5.000 høyresvinger mot hele 8.000 venstresvinger. Selv har hun følgende forklaring:

– Dette er jo helt logisk, en Venstre-politiker må jo være venstrevridd!

Dette lurer andre på om Smart bilforsikring