Heldigitale Harriet (93) er en racer i mobilbanken: – Jeg liker teknologi

For Harriet Lindberg Larssen (93) ble mobilbank en åpenbaring

– Da jeg fylte 80 år og fikk en PC i gave, trodde jeg at familien min var gal. Jeg ante ikke hva det var for noe. Nå synes jeg PC-en er for treg. I 2013 fikk jeg iPad – og den er raskere og enklere, sier Harriet Lindberg Larssen (93).

iPaden ble også introduksjon på mobilbank for den svært oppegående 93-åringen.

– Jeg mener det – iPaden åpnet hjernen min. Du feiler, også lærer du av dine feil. Jeg har sagt det til flere: Ikke sitt hjemme med hendene i fanget og si at du ikke får til. Alt kan læres. Jeg har ikke angret ett sekund på at jeg begynte med mobilbank. Det er morsomt, og du slipper alt papiret, smiler hun.

– Det er nesten stygt å si det, men jeg liker dette. Jeg liker teknologi. Men man må jo begrense seg.

Visste du at vår mobilbank er den med høyest score i App Store? Den er rett og slett superenkel å bruke! Nysgjerrig? Les mer her

– Vipps så glemmer du

Hun forteller at selv om det meste går på avtalegiro, er hun regelmessig innom mobilbanken.

– Jeg prøver å gå inn i nettbanken regelmessig slik at jeg ikke glemmer hvordan jeg gjør det. På den måten holder jeg det ved like.

Harriet har også Vipps, og bruker det innad i familien.

– Du må ikke bruke Vipps for mye, da glemmer du hvordan du skal gjøre det i mobilbanken. Jeg «trener» i mobilbanken to til tre ganger i uka, så det ikke skal sovne. Dersom du ikke bruker en ting, så glemmer du lett, forklarer hun.

Oppfordrer andre til å ta i bruk mobilbank

Harriet forteller at hun har forsøkt å rekruttere vennene sine til å bruke mobilbank.

– Jeg anbefaler flere å ta kontakt med sin rådgiver, og begynne å lære seg med dette med mobilbank og Vipps.

Selv om hun syntes det var skummelt innledningsvis, kom mestringsfølelsen raskt.

– Det er ikke skummelt likevel. Skal du lære deg noe, så må du ville det. Du må bare hoppe i det med begge beina – så får man prøve å holde balansen. Denne dataverden er veldig spennende, smiler Lindberg Larssen.

Imponert rådgiver

Når rådgiver i SpareBank1 Nord-Norge, Andreas Indal Andersen (27), forteller at Harriet er den eldste av hans kunder som bruker mobilbank, reagerer Harriet slik:

– Nei, guri meg – har jeg blitt så gammel?

– Jeg er veldig imponert over Harriet. På tross av det man trygt kan kalle en godt voksen alder er hun svært selvstendig og selvgående både i mobilbanken og ellers forøvrig, sier Indal Andersen.

Selv om Harriet er heldigital, og gjør alt via iPad og mobil, er hun ofte innom banken sin på Jekta i Tromsø.

– Jeg liker å møte folk som gir meg trygghet, forklarer hun.

Med sine 38 lokalbanker, satser SpareBank 1 Nord-Norge på lokal tilstedeværelse.

– Vi liker å møte kundene våre ansikt til ansikt, og det er spesielt viktig når det er snakk om store livshendelser. Det gjelder både de gode hendelsene som for eksempel oppfyllelse av boligdrømmen, og de tyngre hendelsene som kan være et samlivsbrudd. Tilbakemeldinger fra våre kunder viser at nettopp denne tilstedeværelsen oppleves som betryggende underveis i slike prosesser, forklarer rådgiveren.

Lurer du på hvor vårt nærmeste kontor er? Det finner du ut her