SpareBank 1 Nord-Norge kutter fastrenten på lån med 5 og 10 års binding

Fast eller flytende rente? SpareBank 1 Nord-Norges beste pris for binding i 10 år settes ned til 3,1 prosent etter renteendringen

– Fastrentelån gir deg stabile låneutgifter og gjør det enkelt for deg å planlegge økonomien din. Du slipper usikkerheten rundt økte renteutgifter, noe vi ser at mange kunder setter pris på, sier konserndirektør Ronni Møller Pettersen.

I forrige uke hevet Norges Bank styringsrenta med 0,25 prosent, og SpareBank 1 Nord-Norge har besluttet å øke boliglånsrentene med inntil 0,25 prosentpoeng. Møller Pettersen forklarer rentehevingen med at fjorårets økning i pengemarkedsrentene har fortsatt inn i 2019.

– Norges Bank hevet nettopp renten for andre gang på et halvt år, og sentralbanksjefen signaliserte samtidig flere rentehevinger i løpet av 2019. Vi har hatt lave renter over mange år. Jeg tror de fleste nå er forberedt på at rentene vil øke, men historisk sett er renten fortsatt på et lavt nivå, fortsetter Møller Pettersen

Flytende renter øker – fastrente med binding i 5 og 10 år settes ned

I et stigende rentemarked kan det være mer aktuelt å binde renten på deler eller hele lånet. Hvis du tidligere har vurdert fastrente er det kanskje ikke så dumt å ta en sjekk opp mot den flytende renten du har og hvilket fastrentetilbud som finnes.

– Vår beste pris for å binde renten i 10 år er 3,10 prosent i fastrente. Det er et veldig godt tilbud, kanskje et av landets beste. Samtidig er det ikke særlig mange som har spart penger på å velge fastrente de siste årene. Det er heller ikke mange som har tapt mye. Det finnes ikke noe fasitsvar på om du bør binde renta, det blir helt opp til hver enkelt, sier Møller Pettersen.

Les også: Hva betyr en generell renteøkning for akkurat din lommebok – og skal du binde renten eller ikke?

Fordeler og ulemper med fastrentelån:

Et nøkkelspørsmål er: Vil økonomien din tåle en vesentlig renteoppgang?

Fordeler med fastrentelån

  • Du har stålkontroll på låneutgiftene dine hver måned selv om renten skulle øke mer
  • Det er mulig å dele opp lånet i en fast og en flytende rentedel
  • Vurder fastrentelån hvis økonomien din er litt trang og du vil sikre deg mot uønskede renteøkninger

Ulemper med fastrentelån

  • Går boligrenten ned i avtaleperioden, får du ikke nyte godt av rentenedgangen.
  • Et fastrentelån er mindre fleksibelt. Du binder både renta og nedbetalingsplan i hele fastrenteperioden. Det betyr at du ikke uten videre kan innfri lånet, få innvilget terminutsettelse, avdragsfrihet, redusere eller øke terminbeløpet, dersom du får endret økonomi.
  • Lever du godt med at boligrenta svinger litt? Vurder da heller boliglån med flytende rente.

Er du usikker på hva som er best for din økonomi? På snn.no finner du full oversikt over våre låneprodukter og prisliste. Våre dyktige rådgivere hjelper deg  med å finne den beste løsningen for deg og din familie. 

Bestill møte med rådgiver her