Gjør kredittkortet til feriekortet

At det er lurt å betale selve ferieturen med kredittkort, har du sikkert hørt før. For da får du gratis reiseforsikring med på kjøpet. Men visste du at det også er smart å bruke det som betalingskort PÅ reisen?

 

Kredittkortet fortjener å få være mer enn bare reservekortet på ferien, det er verdig en plass øverst i kortbunken, fordi det er sikrere å bruke og gir deg bedre rettigheter.

 

Alltid to kort på reise
Om noe skulle skje på ferien, som at du mister et kort eller blir frastjålet lommeboken, er det kjekt å ha et annet i bakhånd. Det kan fort bli styr å få tak på kontanter til resten av ferien om du plutselig står der, kortløs og forfjamset. Har du med både bankkort og kredittkort på ferie, er du på den sikre siden. Men hvilket skal du bruke, og hvilket bør du ha i reserve?

 

La bankkortet være reservekortet
Dette hadde du kanskje ikke gjettet. De fleste pleier å legge kredittkortet i safen, og betale for måltider, opplevelser og shopping med det vanlige bankkortet – slik de er vant med å gjøre hjemme. Men det gunstigste er å gjøre det omvendt.

Med SpareBank 1 Mastercard på ferien vil du

●  Ikke risikere å få kontoen tappet. Havner kredittkortet i gale hender, er det fortsatt tette skott mellom det og brukskontoen.

●  Unngå å binde opp store beløp på brukskontoen. Hoteller og leiebilfirma reserverer ofte store beløp

●  Ha egenandelsforsikring på leiebil inkludert. Skjer det noe med bilen, som steinsprut eller punktering, kan det fort koste skjorta. Har du betalt leieforholdet med SpareBank1 Kredittkort har du egenandelsforsikring inntil 12.000 kroner inkludert

●  Slippe gebyr på kontantuttak i utlandet

●  Har du blitt lurt eller gjort et dårlig kjøp, kan det være vanskelig å reklamere til forhandleren etter at du har kommet hjem. Har du brukt kredittkort har du bedre klagerettigheter gjennom Finansavtaleloven og ofte enklere løsningsvei

●  Betale for alt gebyrfritt. Med mindre du har en unormalt lang ferie, slipper du unna rentekostnader så lenge du fører tilbake pengene etter hjemkomst.

●  Full kontroll og god oversikt i nett- og mobilbanken din

Skal du ut å reise i sommer? Ta med SpareBank 1 Mastercard på reisen– bestill i dag!

 

Betaler du regningen ved forfall, påløper ingen ekstra kostnader. Velger du å utsette betalingen betaler du renter, eksempel: Effektiv rente 23,9 %, 15.000 kr, o/12 mnd, kredittkostnad 1.518 kr. Totalt beløp 16.518 kr.