MasterCard – en god forsikring i ferien

Reiseforsikringen hjelper deg hvis uhellet virkelig er ute på ferie. I mange tilfeller vil et MasterCard være en vel så viktig hjelper på ferieturen – ikke minst i utlandet. Husk å ordne BÅDE reiseforsikring og MasterCard før sommerferien.

Mange tenker ikke over at et MasterCard kan være en god forsikring mot å havne i trøbbel. Trøbbel som fort kan stikke av med både ferieidyll og pengene dine. Å bruke MasterCard i stedet for bankkort i utlandet, er et godt forebyggende tiltak. Det kan utgjøre forskjellen på en super ferie og en ødelagt ferie.

Er du blant dem som legger MasterCardet i safen på hotellet i tilfelle noe skulle skje med bankkortet på utenlandsturen? Da bør du gjøre om på det. Bruk MasterCardet som hovedkort når du skal betale eller ta ut penger i minibanker. Unngå å bruke bankkortet som er knyttet direkte til kontoen din. Ha heller med to MasterCard, men husk at du ikke får mer penger av å bruke det: Regningen kommer idet du er hjemme fra ferien, og skal betales.

Om du skulle oppleve at en betaling trekkes dobbelt eller at kortet skannes ved uttak i minibank, utgjør det stor forskjell om du har benyttet MasterCard- eller bankkort.

 • Ved bruk av MasterCard vil kredittkortselskapet hjelpe deg – og privatøkonomien din vil ikke påvirkes. Du vil kunne utføre betalinger fra kontoen din som vanlig inntil saken er ordnet.
 • Har du benyttet bankkortet, er pengene trukket direkte fra kontoen din. Du har selv jobben med å ordne opp, samt at penger du kanskje skulle brukt på regninger, er borte fra kontoen.

Mastercard er rett og slett tryggere å bruke, da det er avskåret fra kontoene dine. Husk å melde fra umiddelbart dersom MasterCardet blir borte.

I tillegg til trygghetsaspektene, er det en rekke bruksfordeler ved å betale med MasterCard.

Sparebank1 MasterCard har blant annet:

 • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • Dekning for tap av bagasje
 • Gebyrfrie uttak i minibank i utlandet
 • 45 dagers betalingsutsettelse
 • Leiebilforsikring inkludert

Den store skrekken er at uhell, sykdom, ulykke eller krise skal spolere sommerferien. De fleste husker å sjekke at reiseforsikringen er i orden før ferien tar til – kanskje nettopp fordi konsekvensene kan bli store og dyre dersom noe hender og forsikringen ikke er på plass.

Skulle noe inntreffe, dekker reiseforsikringen «de store hendelsene», eksempelvis hvis:

 • Du opplever tyveri
 • Bagasjen kommer på avveie på tur TIL reisemålet
 • Innholdet i kofferten blir skadet
 • Du blir syk og sengeliggende
 • Du blir forhindret av sykdom, streik eller andre forhold, og kommer deg ikke på jobb i tide etter ferien (tapt arbeidsfortjeneste)

Det er mange grunner til at MasterCardet skal være et like selvsagt sommerreisefølge som passet.

Vårt råd er klart: Ha både reiseforsikring og MasterCardet klart til ferien.

Pssst!

Når du betaler med kort i utlandet får du spørsmål om du vil betale i norske kroner eller lokal valuta. Velg alltid valutaen i landet du besøker. Velger du norske kroner er det nemlig brukerstedet som bestemmer vekslingskursen, noe som kan gi et påslag på både to og tre prosent.

 

Bestill MasterCard her

 

Bestill reiseforsikring her