Opplevde innbrudd på venninnetur

Du trenger ikke reise langt eller ut av landet for at reiseforsikringen skal komme til nytte. Studenten May-Helen Simonsen opplevde å bli frastjålet all bagasje under et innbrudd i venninnens leilighet.

May-Helen Simonsen fra Myre i Nordland studerer journalistikk på Nord universitet i Bodø. Hun liker å reise, og har allerede rukket å besøke land som Marokko, Thailand, Spania og Hellas. Da hun merket at reising var noe hun ønsket å gjøre mer av, skaffet hun seg egen reiseforsikring.

Fram til du er 20 år, og har samme bostedsadresse i Folkeregisteret som foreldrene dine, vil du være dekket av deres reiseforsikring. Etter det må du ha egen forsikring. Dette ble heldigvis May-Helen oppmerksom på.

– Generelt reiser jeg veldig mye, og man vet aldri hva som kan skje verken på korte eller lange turer. Derfor ønsket jeg å ha den ekstra tryggheten, sier hun.

Og det var ikke en lengre tur utenlands som skulle få studenten fra Myre til virkelig å oppleve hvor lurt det er å ha egen reiseforsikring på plass etter fylte 20.

Med ekstra trygghet i kofferten reiste May-Helen på venninnebesøk til Oslo. Hun bodde i venninnens leilighet. På tapetet sto hygge og gjenforening med gamle venner. Alt lå til rette for et vellykket opphold i hovedstaden.

Men en ettermiddag May-Helen og venninnen kom tilbake til leiligheten, oppdaget de at noen hadde gjort innbrudd. Selve marerittet var et faktum. I Oslo. I venninnes leilighet. På en liten hyggetur…

– Tyvene hadde tatt dataen min, lommeboken var borte, samt diverse ladere og kofferten.

Foto: Marte Fredly-Steen/Aidem Media

Usikker og fortvilet ringer hun forsikringsselskapet for å spørre hva hun kan gjøre for å få erstattet det tyvene hadde stjålet. Takket være reiseforsikringen fikk May-Helen tilbake tilsvarende beløp som tingene var verdt. Uten reiseforsikring ville hun måttet bære tapet selv.

– Forsikringsselskapet dekket alt. Bilder på kameraet som ble stjålet er tapt, men det er uansett godt å vite at man har forsikringsselskapet i ryggen og kan få igjen tilsvarende kamera, sier studenten i Nordland.

Reiseforsikringen gjelder også om noe skulle hende på tur mellom hjemstedet i Vesterålen og studiestedet i Bodø.

– Bare en flytur hjem kan gå galt, og da er det fint å ha en reiseforsikring som hjelper deg, bemerker hun.

Det er snart høysesong for utenlandsferier. År etter år rømmer solglade nordmenn landet for et velfortjent avbrekk fra hverdagen. Historien til May-Helen Simonsen viser at reiseforsikring er et smart reisefølge – selv på en kortere venninnetur ei helg.

– Mange unge er ikke klar over at foreldrenes forsikring ikke omfatter dem etter fylte 20 år. Uhellet kan være ute selv på en hjemreise fra studiestedet, påminner studenten i Bodø

Med reiseforsikring fra SpareBank 1 Nord-Norge får du avbestillingsforsikring og du er forsikret fra du drar hjemmefra når du skal på reise.

Er du mellom 18-34 år?

Les mer om reise-og innboforsikring for unge

 

Toppfoto: Privat