– En trygg bil skaper glede

For familien Hegge er bilen nøkkelen til gode opplevelser og da er det ekstra motiverende å ha en forsikring som premierer sikkerhet.

– Jeg tror alle endrer kjøreadferd den første dagen de installerer et barnesete.

Cecilie Hegge (34) fra Engavågen i Meløy i Nordland er trebarnsmor med en aktiv hverdag. Da blir helgeturer og ferier ekstra viktig. Og sommerferien har fast adresse; hos familien i Luleå i Sverige.

URBAN EKSPEDISJON

– Nei, det er ikke en koselig «stuga» på landet, det er rett uten for sentrum av byen. Og det er hele poenget for oss. Når du bor ute i distrikts-Norge, slik vi gjør, er ferie å gjøre noe helt annet. Da er urbane opplevelser med bowling, shopping og restaurantbesøk det som står øverst på ønskelista.

Dette betyr igjen en lang biltur for å komme frem. Med tre barn i alderen 2, 5 og 7, er god planlegging alfa og omega. Kjøreturen planlegges på barnas premisser, med hyppige stopp og tilgang til filmer via DVD-spillere i baksetet.

SIKKERHETEN KOMMER FØRST

– Vi er veldig strenge på at det ikke er lov med håndholdte nettbrett og telefoner. Dette er gjenstander som kan bli svært farlige hvis vi plutselig må bremse hardt, sier Cecilie.

Samme krav til kontroll ligger til grunn når hun og samboeren har tre barneseter som sørger for at transporten forgår på en trygg måte.

Et annet «triks» for å skape en interessant biltur for små barn er lydbøker. Barna til Cecilie har hatt stor glede av å lytte til alt fra Anne Cath Vestlys «Mormor og de åtte ungene», «Mamma Mø», «Emil i Lønneberget» og «Pulverheksa».

En tredje favoritt hos de unge er rett og slett DAB-radioen, som da stilles inn på NRK Super, noe som sikrer mange timer med kul musikk og spennende programmer.

EN BEDRE SJÅFØR

Med tre små barn i bilen er det også godt å vite at kjøreadferden har endret seg radikalt det siste året. Det takket være at Cecilie oppdaget tilbudet fra Sparebank 1 Nord-Norge: En forsikring som belønner gode sjåfører. Alt hun trengte var å koble en smartplugg til bilen og laste ned en app.

– Jeg fikk full kontroll på alt. Drivstoff-forbruk, snitthastighet, spenningsnivået på batteriet, oppbremsinger og kjørelengde.

FULL KONTROLL

Det siste er et sentralt poeng, for mange bilister er bekymret for om de har rett nivå på forsikringen sin.

– Nå betaler jeg kun for den faktiske lengden jeg har kjørt og dette holder programmet styr på  – helt automatisk, sier Cecilie.

Siden du også får fortløpende rapporter om hvor god bilist du er, blir konkurranseinstinktet trigget og det går sport i å sikre seg en så høy poengscore som mulig. Noe som igjen belønnes med en lavere regning på  forsikringen.

Noe som er ekstra beroligende, når du er på veien med tre barn i bilen, er at det ligger en funksjon i appen som heter «veihjelp». Den sender ut GPS-koordinater hvis man trenger hjelp, noe som sørger for at bistanden kommer raskest mulig.

– Bilen er et middel for å komme seg fra A til B i hverdagen og den er helt nødvendig for at vi skal få oppleve spennende ting. Da er det flott å ha en smart forsikring som motiverer deg til å gjøre det hele så trygt som mulig, konkluderer Cecilie Hegge.

På jakt etter flere gode tips om hvordan du bør forholde deg til bilkjøring med barn? Her er seks gode tips fra Trygg Trafikk.