Vær en smart student!

God økonomi og høye inntekter er ikke noe studenter flest kjenner seg igjen i. Alle skjønner at jo mer av studielånet man bruker, jo mindre er det igjen på konto. Men det er mange lure ting man kan gjøre gjennom studieåret som gjør at du slipper å spise nudler og havregryn den siste uka før lønn og stipend.

Bruk studentrabatter for alt de er verdt!

Mange steder finnes det egne studenttilbud på alt fra frisørtimer, kaffeavtaler – og noen steder også egne rabatter i butikker hvis du er student. Gjør deg kjent med disse – og bruk de aktivt!

Mikrospar!

Mikrosparing er sparing uten at du merker det. Hver gang du drar kortet sparer du en liten sum du selv har bestemt. Sett det på en egen konto, og du vil bli sjokkert på slutten av året over hvor mye du har spart!

Ikke lev på nudler og ost laget av potetmel

Studenter trenger også ordentlig mat, men det trenger ikke koste skjorta. Det er store prisforskjeller på både fersk og hermetisk mat – ta en titt på prislappen før du legger ting i kurven. Sjekk kilo-/literprisen – det er ofte her man blir lurt. Sitter man på lesesalen hele dagen er det viktig med næringsrik mat, fisk og ferske grønnsaker er varer det er verdt å betale litt mer for.

Stikk gjerne på fest – men la kortet bli igjen hjemme

Det er mye fest og moro i studenttida, og for mange blir det den sosiale rammen rundt å være student som er det fineste minnet. Bli med på så mye du orker, men bestem deg på forhånd for hvor mye penger du vil bruke. Ha med deg kontanter eller flytt penger til en annen konto for kvelden.

Bytt klær med venner og venninner

Byttekvelder er både miljøvennlig og økonomisk, og du får i tillegg ryddet i skapet. 🙂

«For det er gratis, gratis, gratis»

Skal du innrede boligen din? Følg med på Facebookgrupper og «Torget» på Finn.no – ofte gis både møbler, interiør og kjøkkenredskaper bort.

Jobb ved siden av studiene

Har du mulighet, er det å jobbe ved siden av studiene gull verdt. Både for økonomien, men også for CV-en din når du skal ut på jobbmarkedet etter endt studietid.

Sett av litt penger på BSUen din hver måned

BSU er en veldig god spareavtale. Ikke bare får du skattefradrag, men du får god innskuddsrente. Pengene er låst til bolig – og kan ikke brukes til moro under studietiden, men livet er fortsatt langt når man er ferdig studert! Da er det godt å ha en god plattform å starte ut fra.