Når menneskets beste venn blir syk og må opereres

Da chihuhuaen Iben (7) ble syk og måtte opereres, var eier Ane Foshaug Lange glad hun hadde forsikret han. Hun fikk nemlig alle pengene igjen.

Den svarte og hvite chihuhuaen er i dag lett på foten, og springer fort i både skog og fjell. Iben elsker å være på tur, og selv om han er liten, blir han ikke båret av eieren Ane.

– Iben får lov til å være hund. På lange fjellturer kan han bli sliten og må sitte litt i sekken. Men aldri i veska, ler Foshaug Lange.

Læreren fra Kjøpsvik og samboeren Stian har hatt Iben siden han var liten valp. Men for et par år siden holdt det på å gå galt.

– Vi oppdaget plutselig at han hadde en sprukket kjertel. Da bar det rett inn til veterinær, forteller hundeeieren.

Enkelt og lett

Regningen for hasteoperasjonen kom på flere tusen kroner, og i tillegg måtte eierne betale ekstra for å få ut Ibens journal. Men Ane og Stian hadde nylig kjøpt dyreforsikring i SpareBank 1 Nord-Norge og kom på at de kanskje kunne bruke denne.

– Jeg ringte banken og ble utrolig overrasket over at det var så enkelt. Jeg fikk dekket utgiftene mine mot en liten egenandel, og pengene var på konto dagen etter, sier Foshaug Lange.

Chihuhua-eierne hadde opprinnelig forsikret Iben i et annet selskap, men da de samlet alle forsikringene sine i SpareBank 1 Nord-Norge, lønte det seg å bytte. I dag er Ane glad for at hun valgte å forsikre han videre.

– Det gir en trygghet i hverdagen å vite at Iben er forsikret. Skulle det skje noe med han, vet jeg at det kommer til å gå bra. Han er jo hunden min, er klok og har masse personlighet. Jeg er selvfølgelig veldig glad i han, sier Foshaug Lange.

– Slipper å uroe seg

De fleste katte- og hundeeiere vet at en tur til veterinæren fort kan koste dyrt, spesielt hvis det oppstår plutselig sykdom eller skader. Mange setter derfor av penger til det, men det kan være like lurt å forsikre kjæledyret. Forsikringsekspert Ingelin Friis-Dahl i SpareBank 1 Nord-Norge anbefaler en enkel forsikring slik at du slipper å uroe deg unødig.

– Det handler om å slippe de store utgiftene når kjæledyret ditt blir syk. Har du for eksempel en jakthund som ikke lenger kan gjøre det den er ment for, kan det også være greit å vite at den er forsikret, påpeker eksperten, og legger til:

– Og trenger de en operasjon eller behandling, kan det fort bli veldig dyrt å ta det av egen lomme.

Gjelder også på reise

Friis-Dahl har merket at flere enn før kjøper hunde- eller katteforsikring. En av grunnene kan være at nordmenn reiser mer og oftere tar med seg kjæledyret i bagasjen.

– Forsikringen gjelder i hele Europa, og ikke alle vet det. Forsikringen en ekstra trygghet for deg og det lille, kjære dyret ditt, og du vil jo det aller beste for det, avslutter hun.

Les mer om vår dyreforsikring her