Tryggere og billigere med ny bilforsikring

Med barn i bilen kommer det plutselig et ekstra ansvar. Da er de godt å få hjelp fra en smart bilforsikring.

– Du blir veldig klar over at du ikke lenger er alene i bilen. Du blir rett og slett en mye mer bevisst sjåfør, sier Cecilie Hegge (34) fra Engavågen i Meløy i Nordland.

HVERDAGSKABALEN

Som trebarnsmor i en del av Norge hvor kollektivtrafikken er tilpasset en travel hverdag, blir bilen løsningen for å få kabalen til å gå opp. Og da handler det også like mye om trygghet og økonomi.

– Bare noe så banalt som en aktiv bruk av speil har jeg blitt mye flinkere til, sier Cecilie.

Med barn i bilen legger hun mye større vekt på å skaffe seg en god oversikt over hva som til en hver tid skjer på veien.

– Jeg kjører også langt mer defensivt, det er uaktuelt med bråe starter og stopp.

SLANKERE BUDSJETT

Dette gir seg igjen utslag i mindre drivstofforbruk og et slankere bilbudsjett. Men det virkelig store forskjellen inntraff da Cecilie oppdaget tilbudet fra Sparebank 1 Nord-Norge: En forsikring som belønner gode sjåfører. Alt hun trengte var å koble en smartplugg til bilen og laste ned en app.

– Dermed fikk jeg en fortløpende tilbakemelding på hvordan jeg oppførte meg i trafikken. En av de største aha-opplevelsene var hvor mye jeg lot bilen gå på tomgang, sier Cecilie.

– I løpet av kort tid gikk rett og slett drivstofforbruket drastisk ned. Det var merkbart på bankkontoen, sier 34-åringen.

INGEN KILOMETER-ANGST

Den smarte forsikringen gjør også at hun heller ikke trenger å bekymre seg for om hun betaler for mye med tanke på kjørelengde.

– Nå holder app’en styr på alt og jeg betaler kun for den nøyaktig utkjørte distansen.

Så har hun, på linje med andre som har testet denne forsikringen, blitt overrasket over hvordan konkurranseinstinktet blir trigget:

FULLSTENDIG HEKTET

– Når du kontinuerlig blir belønnet for å være en god sjåfør, så går det sport i å få best mulig score, sier Cicilie.

Til tider har hun blitt så revet med av jakten på poeng, at hun til og med har kviet seg for å la mannen kjøre bilen, av frykt for at han skulle ødelegge statistikken.

– For vår familie har den nye bilforsikringen blitt et skikkelig Kinder-egg. Lavere utgifter, tryggere hverdag og en mer miljøvennlig tilværelse, konkluderer Cecilie Hegge.