Petter Hov Jacobsen (19) bruker spinn appen via Smart Bilforsikring

Petter (19) har blitt en bedre sjåfør med Smart bilforsikring

Unge gutter med dyre, raske biler betaler ofte mer for bilforsikringen, til tross for at mange er ansvarlige sjåfører. 19-åringen Petter Hov Jacobsen fra Sortland har rett og slett ikke statistikken på sin side.

Statistikken tilsier nemlig at ferske, unge sjåfører blir overmodige i trafikken. Det gir en dyrere bilforsikring, fordi det er større sjanse for at uhell kan skje.

– Jeg føler at man blir evaluert som en av mengden, og det er litt kjedelig. Det er kanskje ikke så rettferdig, men jeg har forståelse for hvorfor det er slik, sier han.

Smart bilforsikring

Han har valgt å bruke Smart bilforsikring fra Sparebank 1 Nord-Norge. Ved hjelp av en smartplugg overvåkes bilens kjøremønster og gir tilbakemeldinger som hjelper deg til å bli en bedre sjåfør samt gir lavere pris på forsikringen.

Smart bilforsikring gir deg fordeler dersom du kjører med god flyt og bidrar til å redusere risikoen for skader.
– Prisen på bilforsikringen kan derfor reduseres hvis dataen beviser at jeg kjører smart og forsvarlig. Smartpluggen i bilen deler data til en app på telefonen min, som igjen sendes videre til Sparebank 1 Nord-Norge, forteller Petter.

I appen, som heter Spinn, får du tilbakemeldinger på kjøringen din og kan forbedre bilens kjørescore. Du vil også kunne se om du bremser, akselererer eller svinger for hardt. Appen har en dagbok, hvor du får oversikt over all data Spinn har samlet om bilen din, og du kan se kjørescore per dag, måned, år. I tillegg kan du se total kjøretid og kjørelengde.

Tall og statistikk tilgjengelig

Appen har kommet til nytte for Petter. Han bruker appen hver gang han kjører og kan se tall og statistikk over hvordan kjøringen hans er.
– Jeg vil påstå at jeg har blitt en bedre sjåfør etter at jeg fikk Smart bilforsikring. Jeg følger nøye med på appen etter kjøreturer, spesielt hvis jeg har opplevd ting i trafikken som jeg regner med har blitt registrert i appen. Da har jeg tatt det til følge og gjort det annerledes neste gang, sier han.

For mange kan tilbakemeldingene og oversikten over kjøringen være en god motivasjonsfaktor. I tillegg kan gode tilbakemeldinger og god kjørescore i bilen gi en tilpasset pris på forsikringen. Ved å bruke Smart bilforsikring kan man totalt oppnå 15% prisreduksjon.

– Selv om jeg i utgangspunktet blir evaluert som en av mengden, kan jeg få en billigere forsikring ved å bevise overfor forsikringsselskapet hvordan min kjøring er. Ved hjelp av smartpluggen får jeg tekniske bevis på at jeg kjører forsvarlig. Så langt har jeg fått redusert forsikringen med 10%, noe jeg er veldig fornøyd med, avslutter Petter.