Slik gir Gry best mulige vilkår til sine ansatte: – Hun er tidenes «boss lady»

I 2014 startet Gry Celius frisørsalongen «Celius» i Tromsø. På fem år har salongen etablert seg som en av Ishavsbyens mest populære forretninger. Og suksessen kommer de ansatte til gode.

De siste fem årene har Gry sjonglert mellom rollene som eier, daglig leder og frisør, mens «Celius» har blitt et velkjent og høyt ansett merkenavn i Ishavsbyen. Som daglig leder hviler det mange administrative oppgaver og kontorarbeid på den erfarne frisørens skuldre.

– Jeg liker meg egentlig aller best «på gulvet» og foretrekker å klippe fremfor det administrative. Jeg jobber i et praktisk yrke og sitter ikke så mye foran PC, reflekterer hun.

Derfor søkte hun eksterne ressurser som kunne håndtere administrative gjøremål i bedriften og gi henne en enklere arbeidshverdag. Samtidig ønsket hun påfyll av kompetanse for å styrke sin egen rolle. Valget falt på Sparebank1 Nord-Norge.

– Nå som de har kontrollen går ting av seg selv, og jeg får friheten jeg trenger til å følge opp kunder og ansatte, forklarer Gry.

Kun det beste for de ansatte

Som arbeidsgiver ønsker Gry at de ansatte skal tenke på egen fremtid. Celius har hatt flere ansattmøter med pensjon som tema. Hun oppfordrer kontinuerlig sine ansatte til å spare, med hensyn på den dagen saksa «legges på hylla».

– Man tenker jo ikke på pensjon når man er ung. Det var ingen som snakket med meg om pensjon da jeg begynte som 15-åring, derfor synes jeg det er viktig å bevisstgjøre mine ansatte om viktigheten av pensjonssparing samtidig som de får best mulige vilkår, sier Gry.

Og betingelsene til de ansatte i Celius er virkelig best mulig. Etter å ha hatt minimumsordning på pensjon første driftsår økte hun sparingen til maksordning på sju prosent, samt maks uførepensjon da økonomien i selskapet ga rom for det.

– Pensjonsvilkårene er på topp. Det er en viktig bidragsyter for å gjøre arbeidsplassen Celius attraktiv. Vi trenger flere dyktige frisører, og gode pensjonsordninger kan være en faktor som bidrar til rekrutteringen.

Innskuddspensjon er den vanligste pensjonsordningen for bedrifter.

«Tidenes ordning og tidenes boss lady!»

Helene Heigre jobber som frisør på Celius. Hun roser Gry og hennes fokus på å hjelpe de ansatte med å forstå hvordan de selv kan bli med å spare til pensjon.

– Å ha en arbeidsgiver som gir oss den beste pensjonsordningen gir en utrolig trygghet. Det sender et signal om at jeg blir satset på, og at min fremtid også blir investert i, sier Heigre, som nettopp hatt 10 årsjubileum med svennebrev i frisørfaget.

Selv om Stavangerjenta alltid har hatt pensjonssparing i bakhodet, var det ikke før hun begynte i Celius for tre år siden at hun virkelig fikk fart på sparingen.


Helene Heigre jobber som frisør på Celius

– Vi hadde et møte i banken da som gjorde oss mer bevisst på våre valg, muligheter og hvor viktig pensjonssparing er. Da sa Gry «hvis dere er gira på å spare maks så skal jeg toppe pensjonssparingen». Så nå sparer vi like mange prosent individuelt i måneden som arbeidsgiveren gjør for oss. Tidenes ordning og tidenes «boss lady», stråler Heigre.

Sparer din arbeidsgiver til pensjon hos oss? Da får du prisfordel på privat sparing i pensjonskonto og pensjonssparing med skattefordel (IPS).

Etterlyser flere frisører

Heigre beskriver hverdagen på Celius som et fyrverkeri under kontroll, med en leder som lar sine ansatte blomstre på arbeidsplassen.

– Høy puls, glade mennesker og mye latter med over gjennomsnittet stor takhøyde. Det å jobbe som frisør er en fin kombinasjon mellom å jobbe med mennesker og å få skape noe nytt hver dag, mener hun.  

Gry har lykkes med å bygge en sosial og utviklende arbeidsplass, hvor de ansatte skal trives og oppleve fremgang på jobb. Det arrangeres kurs og sosiale aktiviteter utenfor arbeidstid, og årlig drar Celius-gjengen ut av landet for å få nye impulser fra trend-metropoler som London og New York.

Gry stiller seg derfor uforstående til hvorfor det til tider er utfordrende å drive rekruttering av nye frisører.

– Det virker som færre og færre velger frisøryrket, og det synes jeg er rart. Det er kort utdanning, minimalt med studielån og mulighet for å tjene gode penger hvis man står på og jobber hardt, konstaterer Gry som ønsker flere dyktige frisører velkommen inn i Celius-familien.