svarte bokstaver black friday på sort bakgrunn

Ikke «mist hodet» på Black Friday

Før man stiller seg i startgropa er det viktig å huske på at det er lett å «miste hodet» på Black Friday når man utsettes for så mange fristelser. Som et barn i en godtebutikk.

Black Friday handler om at mange varer er mulig å få tak i til en rimelig penge, denne dagen, helgen eller uken – for de butikkene som har utvidet tilbudet.

Da er det viktig å huske på at du kun har spart penger dersom du faktisk kjøper noe du uansett skulle kjøpe. Kjøper du mange varer fordi de er billig, har du kanskje istedenfor brukt mer penger enn du skulle, og med det slettes ikke spart noe.

For noen er det uproblematisk, men for de fleste av oss er det ikke rom til å kjøpe alt man vil ha.

Derfor, for å være bedre rustet til kjøpsfesten, her er noen verdifulle tips:

  • Lag en oversikt i god tid, over hva du skal kjøpe til deg selv eller andre nå før jul.
  • Undersøk i god tid før Black Friday hva ordinære priser er, i både lokale butikker og nett dersom du gjerne handler begge steder.
  • Hold deg til planen din
  • Handler du på nett anbefaler vi alltid at du bruker et kredittkort. Man skal helst ikke legge igjen data fra kortet hvor lønn kommer inn ute på nett.

Gjør så gjerne noe fornuftig eller artig med pengene du har spart!

Fyll på feriekontoen, budsjettkonto, pensjonsparingen eller til barna. Det kan være en flott motivasjon. De fleste av oss får ikke spart nok i løpet av året, tenk om research og gode tilbud er det som tar oss i mål.

Les også: Ble svindlet på nett

Og husk at det å kjøpe noen av gavene brukt i år, topper vinningen av Black Friday!

Da har du i tillegg gjort noe bra ikke bare for egen økonomi – men også miljøet.