Søk om å få skileikanlegg der du bor!

Vi vil ha flere skileikanlegg i Nord-Norge. Vil du ha det der du bor?

Samfunnsløftet til SpareBank 1 Nord-Norge og Norges Skiforbund vil ha ti nye anlegg for lek med snø, læring på ski – og selvfølgelig god bålkos.

­­– Enten du konkurrerer eller mosjonerer med ski på beina, kan du leke inn viktige ferdigheter som balanse, rytme og tyngdeoverføring. Uten at du merker det blir du en bedre skiløper hvis terrenget utfordrer deg på riktig måte. Skileikens prinsipper er gyllen læring for skiløpere i alle aldre, på alle nivåer, sier anleggsrådgiver Marit Gjerland i Norges Skiforbund.

Noen kaller dem skileikanlegg, fordi de skaper så mye skiglede. Andre vet at de skaper bedre skiløpere og kaller dem basisanlegg. Slike lekende og utfordrende skiparker vil Norges Skiforbund og Samfunnsløftet til SpareBank 1 Nord-Norge lage flere av i nord – og leter etter ti gode lokalsamfunn som vil bygge og drive dem.

Gode møteplasser

Samfunnsløftet og Skiforbundet oppfordrer både skianlegg, skiklubber og kommuner til å bli med på prosjektet «Skileik i lag». I begynnelsen av mars blir ti nordnorske lokalsamfunn plukket ut og får hjelp fra Skiforbundet for å planlegge og bygge anlegget – og inntil 1.000.000 kroner fra Samfunnsløftet for å realisere planene. I tillegg betaler og signerer Samfunnsløftet de delene som gjør anlegget til en lokal møteplass for flere generasjoner.

– De prosjektene vi støtter, inkluderer benker, gapahuker, bålpanner eller grillhytter som inviterer alle til å bruke anlegget og bli kjent med andre i lokalsamfunnet, med eller uten ski på beina, sier Geir Bakkevoll i SpareBank 1 Nord-Norge.

Utover dette legger ikke Samfunnsløftet og Skiforbundet krav til hvordan skileikanlegget eller basisanlegget skal se ut.

Bli med!

– Det viktigste prinsippet i et slikt anlegg er at det legger til rette for egenorganisert aktivitet, fordi det er landskapet som underviser deg. Derfor vil nok de fleste klubbene og kommunen tilpasse terrenget slik at svingene, løypene og hoppene kan skape gode ferdigheter. I tillegg kan søknadene til «Skileik i lag» inneholde anlegg for å produsere snø, lys og løypemaskiner, sier Marit Gjerland i Skiforbundet.

Vil du vite mer før du søker?

Søk innen 15. februar 2020.