Nytt oljeselskap i Stavanger: – Vi har ambisjoner om å bli store

DNO Norge etablerer seg i oljehovedstaden på Vestlandet. Nå begynner jobben med å vokse på norsk sokkel. (Foto: DNO)

– Vi er inspirert av dem som har fått det til før oss. Vi skal ha et sterkt leteteam, komme oss inn i eksisterende prosjekter, kjøpe funn, utbyggingsprosjekter og produsere, sier administrerende direktør i DNO Norge, Ørjan Gjerde, til Ytra.

Leter der andre har funnet

I begynnelsen av mai kjøpte oljeselskapet DNO Origo Exploration. Oppkjøpet markerer DNOs retur til norsk sokkel, etter ti års fravær. Origo blir til DNO Norge – som skal «jobbe med alt» innen olje og gass. For Ørjan Gjerde betyr det store muligheter.

– Vi har ambisjoner om å bli store. Vi synes norsk sokkel er veldig spennende, med store endringer i aktørbildet, sier han.

DNO Norge skal jakte funn i nærheten av eksisterende felt. Etter hvert som porteføljen bygger seg opp, skal selskapet ta større risiko.

– Vår tanke er å lete etter olje der det er funnet før. Vi vil kunne finne mindre funn, men fordi de ligger tett opptil infrastruktur som allerede finnes, er de lønnsomme, sier Gjerde.

Ferske tall: Nå ansetter oljebedriftene

Mer kjøp og salg

Origo Exploration var, og DNO Norge blir, eksempler på mindre oljeselskaper som skal bygge seg opp på norsk sokkel. Samtidig har en stor internasjonal aktør som ExxonMobil solgt seg ut av Norge.

– Det er vanskelig å si om disse forandringene endrer mye. Jeg tror nok det blir flere transaksjoner fordi de mindre selskapene er mer opptatt av å tilpasse porteføljen enn de store, sier Teodor Sveen-Nilsen, oljeanalytiker i SpareBank 1 Markets, til Ytra.