2000 kunder har fått lån på nett i 2017

Nettlånsavdelingen til SR-Bank tar imot alle lånesøknader som kommer på nett. Nå er det blitt enda enklere å låne fordi lønnsdata og selvangivelse kan lastes opp automatisk fra Altinn.

Det er bare få uker siden SpareBank 1 SR-Bank sin nye og kjempe-enkle løsning for å søke lån på nett, med automatisk opplasting av lønnsdata og selvangivelse, ble lansert. Den er utviklet som en del av regjeringens digitaliseringsprosjekt for Norge, og er et samarbeid mellom Skatteetaten, Finans Norge og Brønnøysundregistrene.

Nesten 2000 kunder har søkt om lån på nett og fått innvilget lån hittil i 2017. Med den forenklede løsningen forventer banken at enda flere vil søke om lån på denne måten.

-Vi får inn lånesøknader fra de på 19 og helt opp til 80 år. Alle kan søke lån på nett, sier Ine Hoff, som er leder for Nettlånsavdelingen.

Hun merker derimot at det er regionale forskjeller på hvem som søker. Bergensere er mest ivrige til å søke lån på nett, sammenlignet med hvor mange kunder SR-Bank har i denne regionen.

Finansieringsbevis på minuttet

En annen nyhet er at du kan få finansieringsbevis nærmest på minuttet og svar på hvor mye du kan låne. Dette sendes på epost og kan brukes til å gi bud på bolig. Veldig praktisk hvis du plutselig kommer over drømmeboligen på Finn og budene på boligen allerede er på vei inn.

Finansieringsbeviset gis med forbehold om at informasjonen du oppgir stemmer.

-Konkurransen mellom bankene er hard når det gjelder å gi raske svar. Derfor har vi en rådgiver som hele følger med på henvendelsene fra kunder om finansieringsbevis, slik vi kan følge disse raskt opp.

Når du sender inn en lånesøknad eller søker om finansieringsbevis via nettet vil du i løpet av noen timer få en telefon fra nettlånsgjengen.

-Da ringer vi for å ta en liten rådgivingssamtale i forbindelse med lånesaken, det blir den samme rådgivingen som om du skulle gått på et bankkontor for å få boliglånet. Hvis du ønsker å se noen ansikt til ansikt så fikser vi en avtale med det nærmeste SR-Bank-kontoret ditt, sier Hoff.

Du tror kanskje at det å søke boliglån på nett bare er for de som har både egenkapital, sikkerhet og høy inntekt, men nettlån behandler alle typer boliglånsøknader.

-Her er det ingen lånesøknader som får direkte avslag. Alle ringes opp i etterkant. Vi gjør vårt beste for å finne løsninger sammen med kunden og leter etter muligheter.

Folk søker om lån på nett gjennom hele døgnet, og de nettlåns-rådgiverne behandler lånesøknader fram til 20.00 om kvelden.

Ine Hoff leder nettlånsgjengen som sitter på Forus, men behandler nettlånssøknader fra Grimstad i sør til Bergen i nord.

 

Kontaktperson

Jan Friestad
Konserndirektør personmarked
Telefon