Full gass for SR-Banks gründersatsing

GRÜNDERHUBBER: Nå utvides SR-Banks gründersatsing til Kristiansand og Bergen.

I Stavanger startet SR-Banks Gründerhus opp på tampen av 2015. Nå forsterkes satsingen under det nye navnet Gründerhub. I mai ble det etablert en ny hub i Kristiansand, og til høsten startes SR-Banks Gründerhub i Bergen. I alle de tre byene har SR-Bank inngått avtaler med veletablerte og sentrale møtesteder for nye gründere.

Har du en god idé, men lurer på hvordan du skal få gjennomført den? Da ønsker vi å snakke med deg!

I Stavanger skal vi samarbeide med Innovation Dock, i Kristiansand CoWorx og i Bergen BTO. Avtalen med BTO i Bergen er helt fersk og signert denne uken. Slik blir dette en felles satsing på gründerskap i alle fylkene.

Konseptet fra Gründerhuset i Stavanger videreføres i de nye hubbene. 10 søkere plukkes ut og får delta i gründerprogrammet som går over fire måneder. Det gir fast kontorplass, nyttig foredrag og relevante kurs, faste fellesmøter med de andre gründerne, og en egen fasilitator som inspirerer og pusher gründerne framover. Opplegget avsluttes med en demoday der gründerne får presentere ideene sine for potensielle investorer.

Hvorfor gjør SR-Bank dette?


SR-Bank har en visjon om å gi kraft til vekst og utvikling i regionen. Derfor vil vi utvikle forretningsmuligheter som regionen kan ha glede av i lang, lang tid ved at kloke hoder setter seg sammen og utvikler gode ideer. Entreprenørskap og gründerskap må bli tatt på alvor hvis det skal skapes nye selskaper og arbeidsplasser i Sørvest-Norge.

Første kull med gründere er godt i gang i Kristiansand

I Kristiansand startet det første kullet med gründere på SR-Banks program i midten av mai. Det var 28 iderike gründere som søkte om å få en av de ti plassene.

En av gründerne er Vaibhav Bhutoria. Etter å ha ringt etter drosje en sein vinternatt i 2013 med beskjed om at han måtte vente i to timer tenkte han; Hvorfor gjør ingen det enklere for folk å dele taxi, og dermed dele regningen? Hvis du likevel skal samme vei, hvorfor ikke gjøre det så billig som mulig, samtidig som du korter ned ventetiden? Vaibhav valgte derfor å starte https://penguinup.com/ som hjelper deg med nettopp dette.

Hvorfor deler ikke flere taxi ?

Sammen med Sona Shyamsukha jobber han med å utvikle dette på heltid, og motivasjonen for å bli med i Startup Studio var å kunne bli en del av et hyggelig miljø hvor man kan dele hverandres kunnskap. Det å få tilbakemeldinger er viktig for å kunne utvikle seg videre.

-Spennet i forretningsideer er vidt og det er ikke satt noen begrensninger på hvilket område gründerne jobber innen. Felles for de fleste er at de har jobbet hjemme med kjøkkenbordet før de fikk kontorplass her, sier Terje Klungland fasilitator for SR-Banks Gründerhub i Kristiansand.

4 av de 10 som er med i det første gründerkullet i Kristiansand har vært ansatt i NOV, National Oilwell Varco, som er den største sysselsetteren i regionen. Selskapet har måttet si opp flere 1000 ansatte på grunn av oljenedturen, mange av dem i Kristiansand.

Leder for SR-Banks Bedriftsavdeling i Agder, Leif Pedersen, følger satsingen i Kristiansand på bankens vegne.

– Vi er stolte av å samarbeid med CoWorx, og det føles veldig riktig og viktig at vi gjør noe aktivt for å hjelpe nye bedrifter i gang i regionen, sier Pedersen.

 

Kontaktperson

Frode Sandal
BM Digitalt salg og utvikling
Telefon