Nå kommer aksjesparekonto

Det blir kalt «en gavepakke fra Stortinget». 1. september ble kontoen hvor du kan samle aksjer, egenkapitalbevis og aksjefond lansert.

– Alle kunder kan i løpet av dagen åpne aksjesparekonto. Det betyr at du kan flytte sparingen du har i aksjer og fond til denne kontoen.

– Det gir deg sjansen til å kjøpe og selge aksjer skattefritt, du kan ta ut det opprinnelige investerte beløpet uten å betale skatt og du får totaloversikt over sparingen din i nett- og mobilbank, forklarer Maren Stangeland Oftedal, produkteier sparing i SpareBank 1 SR-Bank, til Ytra.

Regjeringen innførte aksjesparekonto som en del av statsbudsjettet for 2017. Målet er å gjøre det enklere og mer gunstig for privatpersoner å flytte sparemidler i aksjer, og på den måten bidra til at småsparere i større grad investerer i aksjer.

Stor interesse fra kundene

Så langt er SpareBank 1 SR-Banks kunder begeistret for muligheten. Over 14.200 kunder har meldt sin interesse for aksjesparekonto i banken. Og for mange er det viktig å flytte sparingen i aksjer og fond over til aksjesparekonto i 2017.

– Det er kun i 2017 du kan flytte over eksisterende sparing uten å måtte betale skatt. Alle som har urealisert gevinst på pengene sine i aksjer eller aksjefond bør derfor overføre disse til aksjesparekonto før utgangen av året, sier Oftedal.

Vil du vite mer om aksjesparekonto? Ta en titt her!

Kontaktperson

Maren Stangeland Oftedal
Produkteier sparing
Telefon