Slik taklet entreprenøren nedgangen på Sørlandet

Høsten 2016 var markedet på Sørlandet på vei nedover og ordrereservene sank hos BRG Entreprenør AS. Da dro selskapet til andre landsdeler for å opprettholde sysselsetting og volum.

Nå går entreprenøren mot omsetningsrekord i 2017.

– På høsten i fjor var vi veldig spente på hvordan 2017 skulle bli. Vi så at primærmarkedet vårt var på vei nedover og at det var langt mellom store jobber. Vi tok konsekvensen av det og dro til Jessheim- og Grenland-området, forklarer Gunnar Thompson, daglig leder i BRG Entreprenør.

Konjunkturbarometer: Se detaljene fra SpareBank 1 SR-Banks ferske måling (pdf)

Flytting ga dobling

BRGs entreprenørvirksomhet har sitt hovedkontor i Kristiansand, med avdelingskontor i Mandal og Arendal, men i år har selskapet hatt oppdrag både på Jessheim og i Grenland-området.

Selskapet har rundt 150 ansatte, og det er ikke mer enn et snaut år siden mange av de ansatte sto i fare for å bli permitterte.

Av den grunn hadde de ansatte forståelse for at entreprenørselskapet tok oppdrag i andre fylker, sier Thompson.

– I løpet av 14 dager i november i fjor klarte vi å doble ordrereserven. Nå ser vi med glede på utviklingen på Sørlandet, sier entreprenørsjefen.

Tror på oppgang på Sørlandet

Gunnar Thompson sier det nå er store anbud på gang i området. Dette er anbud som inkluderer veibygging, fengsler og ny psykiatrisk avdeling på Sørlandet sykehus.

– Mange har spådd at markedet på Sørlandet skal oppover. Det har også vi tro på. Det er mer veibygging og større optimisme. Om dette viser seg i 2017-tallene til bedriftene, tror jeg kanskje ikke. Muligens heller ikke i 2018. Men i 2019 bør det skje ting, mener Thompson.