Ferske gründere fikk to millioner kroner fra investor

Gründerne i Blue Lice ble kjent for drøye seks måneder siden. De tar opp kampen mot lakselusa og har allerede søkt patent på løsningen sin.

De startet selskapet Blue Lice for litt over et halvt år siden. Nå har de fire gründerne, som ble koblet sammen av innovasjonssenteret X2, fått 2 millioner kroner fra en investorgruppe som tror på Blue Lice sin metode for å bekjempe lakselusa.

-Vi ønsker å begrense lusa før den når laksen. Når lakselusa blir kjønnsmoden slipper den fra seg kjempemange egg. Alle disse eggene blir til larver og begynner å bevege seg mot laksen. Vår løsning tiltrekker seg lakseluslarven og gjør at de ikke kommer til laksen i det hele tatt, forteller daglig leder Karoline Sjødal Olsen og Lars-Kristian Opstad i Blue Lice.

Skånsom metode

Foreløpig er Blue Lice-gründerne hemmelighetsfulle om hvordan løsningen helt konkret ser ut. De venter på å få godkjent patentsøknaden sin. Men bedyrer at metoden både er mer skånsom for laksen, og gir mindre behov for annen behandling.

Jobber tett opp mot bransjen

Nå er har selskapet blitt en del av SR-Banks GründerhubInnovation Dock i Stavanger. Samtidig er de inne i en testperiode der de skal teste løsningen sin i utvalgte oppdrettsanlegg, et av dem er Bremnes Seahore utenfor Hommersåk i Sandnes.

-Bremnes Seashore har vært med oss hele veien. De har sagt at dette er kjempespennende og har lyst å være med på den innovasjonen som næringen trenger, sier Opstad.

På kort tid har Blue Lice bygd gode relasjoner til oppdrettsnæringen. Gründerne har vært i kontakt med en rekke oppdrettere for å finne ut hvor skoen trykker.

For Bremnes Seashore er lakselus et stort problem. Det finnes ingen «quick fix» for å bli kvitt lusa, og mange metoder brukes i dag som rensefisk og luseskjørt.

Overbeviste investorgruppe

Ballen har virkelig begynt å rulle for oppstartsselskapet som på kort tid har klart å overbevise en lokal investorgruppe om å satse to millioner kroner på ideen deres. De kom også gjennom nåløyet og fikk presentere seg for internasjonale investorer på en stor bransjemesse i London i slutten av september; Aquaculture Innovation Europe.

-Å ha fått inn to millioner kroner betyr mye for oss. Det betyr at to av oss fire gründere kan jobbe med Blue Lice på heltid over en lenger periode. Nå gleder vi oss til å gå inn nok en spennende fase for selskapet og virkelig få testet løsningen vår i praksis, sier Sjødal.