Gründere skal få 700.000 kroner i året

Sammen med Sparebankstiftelsen SR-Bank skal Gründerhub fra 2018 dele ut penger til gode gründere.

Gründerhub er et gratis oppstartsprogram på fire måneder for gründere med store ideer og internasjonalt perspektiv. I januar begynner første kull med gründere i Stavanger, Bergen og Kristiansand som kan få ekstra støtte.

– Dette er penger vi tror er kjempeviktige for selskapene. Deltakerne i Gründerhub er folk som har tatt en sjanse på sin idé, men som kanskje trenger både programmet og penger til å pusse på produktet sitt. Sammen tror vi dette kan gi et løft for selskapene, sier senior fagrådgiver i SpareBank 1 SR-Bank, Frode Sandal, til Ytra.

Gründerhub-programmet hjelper deltakerne med å få kundeinnsikt og skreddersydd sitt produkt. Selskapene blir satt i kontakt med investorer og får utvidet sitt nettverk.

De siste to årene har Gründerhub hjulpet nærmere 70 selskaper.

Les også: SR-Bank lanserer oppstartsfabrikk for nye ideer

Kjemper om store summer

I 2018 skal ni gründerkull gjennom programmet, tre i Stavanger, tre i Bergen og tre i Kristiansand. Ett selskap i hvert kull får 50.000 kroner i premie, mens Gründerhub-prisen på 250.000 kroner går til årets beste selskap.

– Sammen med hvert selskap ser vi på hva det er som skal til for at selskapet tar det neste steget. Vi er ikke spesielt formalistiske, men ønsker å være tett på for å få tak i det de faktisk trenger, forklarer Sandal.

Gründermiljøet: Vi som må lære oss nye ting

Artikkelen fortsetter under bildet.

IDÉ-STED: Gründerhub finner du i Stavanger, Bergen og Kristiansand. Her fra en idéutveksling i lokalene på østkanten av Stavanger. Begge foto: Frode Sandal

Har lykkes

SpareBank 1 SR-Banks Gründerhub startet opp i Stavanger på tampen av 2015. Da under navnet Gründerhuset. I løpet av 2017 har satsingen blitt etablert i Bergen og Kristiansand.

Noen av deltakerne i programmet har allerede gjort seg bemerket med sine ideer. Boost AI, som driver med maskinlæring og har utviklet roboten «James», ble til i Stavanger. Det samme ble Blue Lice, oppstartsbedriften som nylig fikk to millioner kroner av Petter Stordalen.

– Fasilitatorene i de tre byene våre har kontakter som er enormt viktige for gründerselskapene. Det er summen av våre kontakter som gjør at prototyper blir laget, at selskapene får kapital til neste steg og den hjelpen de ellers trenger. Vi skal være interessante for de beste oppstartsselskapene i regionen, og vi skal være best på å hjelpe dem videre på veien, sier Sandal.