En gang en gründer, alltid en gründer

På Gründerhuset CoWorx i Kristiansand, så er det mulig å jobbe døgnet rundt i et veldig inkluderende og kreativt kontormiljø.

Terje Klungland startet CoWorx i 2016. Han er gründer selv og fasilitator for SpareBank 1 SR-Banks Gründerhub-satsing i Kristiansand.

– Det er klart når du først har vært gründer en gang og drevet noe selv, så sitter det i deg mer eller mindre for alltid. Og det jeg ser at jeg kan hjelpe mange med, er å koble folk med riktige mennesker, sier Klungland.

Større sjanse for å lykkes under samme tak

Gründerhub startet her i mai i år, og 10 grundere med forskjellige forretningsideer eller bedrifter har vært med på kull nummer 2 i høst.

– Mange av disse har gjerne satt ved kjøkkenbenken og jobbet med ideen sin, og det funker som regel ikke. Det er mye forskning som beviser at jobber du under samme tak med andre gründere, så er sjansen for å lykkes mye større, sier Klungland.

En av de som har fått utbytte av Gründerhub er illustratør og kunster Ane Tollerød Fosse. Hun startet nettbutikken Tails.no sammen med samboeren for snart to år siden.

– Som gründer blir en så ensporet. En blir så fokusert på det en holder på med for en har så troen på det en gjør. Så å få noen andre til å se på det du holder på med er alfa omega, sier Tollerød Fosse.

Les også: Full gass for SR-Banks gründersatsing

Et miljø for ideutveksling

Via Gründerhub har Tails.no fått tilgang til et større nettverk og et miljø for ideutveksling.

– Folk kommer jo med så utrolig mye kunnskap fra andre vinkler enn det vi har. Vi har fått masse god input som har gjort har vi har gjort en del endringer med vår strategi i forhold til hvor vi skal gå, forklarer Tollerød Fosse.

Neste år har Tails.no som mål å ansette en daglig leder og å satse på internasjonalisering. De vil ut i verden.

Tre nye kull på nyrået

Gründerhub starter opp med tre nye kull i januar 2018 i Stavanger, Bergen og Kristiansand.

– Jeg er kjempefornøyd med å være en del av Gründerhub-satsingen til SR-Bank, avslutter Klungland.

Les også: Gründere skal få 700.000 kroner i året