Pouryas OL-drøm knust av fall i Tyrkia

Pourya Shafizadeh skulle gå langrenn for Iran i OL. I stedet endte han i ambulanse i Tyrkia.

Nå må Sandnes-mannen følge lekene fra sofaen.

Finansrådgiveren har kjempet i ni måneder for å nå målet sitt, nemlig å stå på startstreken for Iran under langrennsøvelsene i OL i Sør-Korea. Og veldig, veldig lenge så det ut til at Pourya Shafizadeh skulle klare nettopp det.

Men etter blodslitet, med treningsøkter med Martin Johnsrud Sundby og treningsopplegg laget av Eldar Rønning, endte OL-drømmen i skisporet i tyrkiske Erzurum. Shafizadeh ledet med seks sekunder på sin argeste, iranske rival på 10 kilometer klassisk, da han skulle bytte spor. Shafizadeh krysset skiene og falt på skulderen.

– Jeg prøvde å reise meg, men hadde ingen krefter i den høyre armen. Jeg kunne ikke løfte den. Dermed ble jeg etter hvert hentet med ambulanse og kjørt bort, forklarer Shafizadeh.

Han fryktet at han hadde brukket noe i skulderen, men sannsynligvis er det snakk om en muskelskade eller at skulderen har vært ute av ledd. Uansett er OL uaktuelt. Ennå klarer ikke Shafizadeh å bevege den høyre armen nok til å kunne gå på ski. Mandag skal han på MR-undersøkelse i Stavanger for å få svar på hva som er galt.

Artikkelen fortsetter under SRtv-innslaget.

– Mye for ingenting

Sjelden har spørsmålet alle idrettsutøvere får passet bedre.

– Pourya, hva føler du nå?

– Jeg snakket med kona om det i går. Hun har bygget opp et eget selskap fra bunn og lyktes med det. Tenk hvis noen hadde sagt til henne at det ikke går lenger og at selskapet må legges ned på dagen. Det er omtrent den følelsen jeg har nå. Jeg føler jeg har gjort mye for ingenting.

Men når han får tenkt seg litt om, er det likevel en del positive ting å trekke frem.

– Jeg er i mitt livs form, har truffet fantastiske mennesker og trent med de beste. Jeg har fått oppleve hvordan det er å være toppidrettsutøver…light. Jeg har storkost meg, sier Pourya Shafizadeh.

Har VM-mulighet

Det er nå bare en drøy måned til OL i Pyeongchang begynner. I midten av januar skulle det iranske skiforbundet ha avgjort om Pourya Shafizadeh fikk være med der. Men skaden har altså tatt avgjørelsen for dem.

Likevel ser iranerne muligheter for SR-Bank-mannen. I 2019 er det ski-VM i Seefeld i Østerrike. Der får Iran hele fire plasser. Skiforbundet har derfor spurt Shafizadeh om han ønsker å satse mot VM.

– Jeg har ikke gitt dem svar, men tenker på det. Da må jeg i så fall holde det gående i ett år til…

– Nå gleder jeg meg først og fremst til å se på OL, selv om jeg selvfølgelig helst skulle gått der.

MED MENTORENE: Martin Johnsrud Sundby (til venstre) og Eldar Rønning (bak) har hjulpet Pourya Shafizadeh med treningen. Foto: Privat