Disse fritidsboligene er mest populære i Sirdal

Det er høy aktivitet på hytte- og leilighetsmarkedet i et snødekket Sirdal. Snittprisen på hytter i Sirdal har passert tre millioner kroner. (Foto: Colourbox)

– Siden i fjor sommer er det solgt 62 brukte hytter i Sirdal, og snittprisen er over tre millioner kroner for første gang på det jeg kan huske, sier Rune Bertelsen, markedssjef i EiendomsMegler 1 SR-Eiendom, til Ytra.

I Sirdal er det leilighetene sentralt på Sinnes, med skiløyper og skitrekk i umiddelbar nærhet, som er mest populære. Hytter som koster mellom tre og fem millioner kroner er det også rift om. Det gjelder både hyttene som ligger tett på skitrekkene og hyttene som ligger tett på skiløypene.

Mens boligmarkedet i byene på Sør- og Vestlandet har hatt sine utfordringer de siste årene, har markedet i Sirdal holdt seg godt. Det rimer godt med ferske tall fra Eiendom Norge. De viser nemlig at prisen på fritidsboliger på fjellet i Norge har steget med 5,4 prosent det siste året.

Gira på hytte? Her finner du detaljer om hyttelån

Mange vil til Sirdal

– Nøkkelfaktoren for betalingsviljen i Sirdal er den enkle tilgjengeligheten for en region som strekker seg fra Stavanger til Egersund. Sirdal er en plass man kan utnytte hver helg, og hvor man enkelt kan ta kun én overnatting, sier Dan Chruickshank, eiendomsmegler i EiendomsMegler 1, til Ytra.

De fleste fritidsboligene som selges i Sirdal ligger i Sinnes-området. Selv om prisen i alle områder i dalen har økt jevnt og trutt de siste årene, er det spesielt høy aktivitet i området overfor Dorgefoss, fra Tjørhom og opp til Ådneram.

– Markedet har holdt seg godt og hatt stigning, i motsetning til i byene. Dette kommer nok av at med kjøpere fra så mange områder, har man tilgang på kjøpere med trygg økonomi, som har spart opp til hyttedrømmen og ikke er usikker på egen jobbsituasjon, sier Chruickshank.

Hva koster lånet? Prøv vår lånekalkulator!

Eiendomsmegler Dan Chruickshank i EiendomsMegler 1. Foto: Privat

Tre år med prisvekst

Salget av fritidsboliger i landet holder seg noenlunde stabilt. Fra februar 2017 til januar 2018 ble det solgt 3.905 fjellhytter i Norge. Det er en nedgang på to prosent fra året før.

– Vi har gjennom det siste året fått tilbakemeldinger fra hyttemeglerne om at det har vært økende etterspørsel i markedet for fjellhytter. Dette bildet stemmer godt med tallene i Eiendom Norges fritidsboligprisstatistikk. Det siste året er det tredje året på rad med solid vekst i prisene.

– Fjellhyttemarkedet ser ikke ut til å ha blitt berørt av det svake boligmarkedet i 2017, og vi ser få tegn til at markedet for fjellhytter vil svekke seg i tiden fremover, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.