Med 300 millioner kroner skal David få fart på gode ideer

I løpet av de neste syv årene skal FinStart Nordic få frem minst ti suksessfulle selskaper. David Baum (43) er mannen som skal få det til å skje.

Han tilbrakte deler av oppveksten i Aberdeen, men bor i Bærum. Han har langt og bred erfaring fra teknologiutvikling og vet at han har et talent for gründervirksomhet.

– Mitt talent er å ta ting fra null til én, og så finne andre som kan ta ting videre. I FinStart Nordic får jeg en unik mulighet til det, sier Baum, administrerende direktør i FinStart Nordic, til Ytra.

Les også: SpareBank 1 SR-Bank etablerer seg som nasjonal bank for gründere

FinStart Nordic er innovasjonssatsingen til SR-Bank. Med 300 millioner kroner i midler skal Baum og teamet han samler bygge selskaper på egne ideer, i tillegg til å investere i andre selskaper med gode ideer.

Allerede er selskapene Boost AI, som utvikler kunstig intelligens, og Monner, som ved hjelp av crowdfunding gir ut lån til bedrifter, ombord. Fremover skal flere ideer satses på.

Artikkelen fortsetter under SRtv-innslaget om FinStart Nordic.

Les også: SR-Bank lanserer oppstartsfabrikk

– Jeg har stor tro på at vi skal skape mye de neste årene. Det som blir krevende er å finne balansen mellom det vi skal skape selv og det vi skal investere i hos andre selskaper, sier Baum.

Utvikler fra Oslo

FinStart Nordic ble formelt etablert 1. januar 2018 og er en slags etterfølger av SR-Banks egen innovasjonslab. Thor-Christian Haugland, konserndirektør for kommunikasjon og bærekraft i SR-Bank, forklarer til Shifter at beslutningene tok for lang tid da de skulle gjennom bankleddet. Løsningen ble derfor å etablere en enhet på utsiden av selskapet, borte fra bankkulturen.

Starte bedrift? Her får du hjelp!

Selv om SR-Bank har sitt hovedkontor i Stavanger, binder ikke det FinStart Nordic til Vestlandet. David Baum og hans kolleger skal sitte i Oslo.

Skal gi SR-Bank bedre kundetilbud

Den nye administrerende direktøren kommer fra selskapet Monner, som driver med lånebasert crowdfunding. Monner er ett av de to selskapene FinStart Nordic så langt har investert i.

– FinStart Nordic vil gi et bedre kundetilbud gjennom utvikling av finansielle tjenester, kombinert med en finansiell oppside. Vi skal bidra med kapital i nye selskaper som har en verdi for vår kjernevirksomhet, eget resultat og kontantstrøm. Målsettingen vil i første omgang være å skape ti suksessfulle selskaper i løpet av de neste syv årene, sa administrerende direktør i SR-Bank, Arne Austreid, da han la frem planene i fjor høst.

Bedrift på bankjakt? Vi vil ha deg som kunde