Velkommen til SR-Bank Arena

SR-Bank har støttet Viking siden klubben ble til i 1899. Det tette samarbeidet fortsetter når lagets hjemmebane får nytt navn.

På SR-Bank Arena tok Viking imot Mjøndalen tirsdag kveld. For første gang ble det nye navnet på stadion i Jåttåvågen tatt i bruk.

Foran årets sesong økte SR-Bank støtten til Viking, noe som blant annet har gjort det mulig å legge kunstgress på hovedbanen og treningsbanen til Viking. I den nye avtalen mellom Viking og SR-Bank lå også muligheten til å gjøre noe med navnet på stadion. At valget ble SR-Bank Arena forklarer Thor-Christian Haugland slik:

– Det er alltid følelser knyttet til navnevalg, derfor har arbeidet med å finne et godt navn til Vikings hjemmearena vært grundig. Vi vurderte nøye om vi skulle velge et nøytralt navn eller et navn med kommersiell verdi for banken. Fordi vår støtte til Viking er knyttet opp mot vårt markedsarbeid, falt vi ned på det siste. Derfor heter Vikings hjemmebane i dag SR-Bank Arena, sier konserndirektøren.

– Lykke til

SR-Bank har stått ved Vikings side siden etableringen for snart 119 år siden. Den gang bidro banken med én krone.

Fremover står satsingen mot eliteserien sentralt i samarbeidet mellom partene.

– For SR-Bank handler det om å gi Viking forutsigbarhet, samtidig som løsningen også skal være fornuftig for banken. Det er ikke hver dag vi gjør redningsaksjoner som denne, men siden 1899, da vi støttet Viking med vår første krone, har vi hatt et tett forhold til klubben. Nå ønsker vi Viking lykke til i jakten på eliteseriespill, sier Haugland.

SR-Bank: Vi heier på de som vil få til noe

Store ting

Viking, SR-Bank og Stavanger kommune skal få store ting til å skje. Først og fremst dreier det seg om å få Viking opp i den divisjonen de hører hjemme: Eliteserien.

Videre gjelder det ikke bare elitesatsingen til fotballklubben. Stavanger kommune vil fremover legge til rette for at også breddeklubber får benytte SR-Bank Arena.

– Først da er grunnlaget for rekruttering av gode, lokale fotballtalenter satt i system, sier Thor-Christian Haugland.

Viking åpnet årets sesong i 1. divisjon med å slå Kongsvinger 2-0 på bortebane. Tommy Høiland og Viljar Vevatne sørget for at klubben fikk en god start etter nedrykket fra eliteserien i 2017.

Tirsdagens kamp mot Mjøndalen var sesongens første hjemmekamp – og tidenes første kamp spilt på SR-Bank Arena.

Lest om Pourya? Han satset alt for å få OL-plass for Iran