Startet opp et lokalt håndverksbryggeri

Sivilingeniøren Bjarte Halvorsen har så lenge han kan huske hatt lyst til å skape sin egen arbeidsplass. Resultatet ble Salikatt.

– Det startet som både en gründergreie og at vi var veldig glad i øl. Jeg har drevet med hjemmebrygging i ti år og virkelig hatt interesse og lidenskap for det. Og så for nesten alle hjemmebryggere tror jeg at det lever en liten drøm om å starte bryggeri en eller annen gang, sier Halvorsen, eier og brygger hos Salikatt Bryggeri.

I 2015 fulgte Halvorsen drømmen sammen med konen sin og fant lokaler på Åsen i Stavanger til deres eget håndverksbryggeri. Allerede våren 2016 brygget og lanserte Salikatt sine første øl.

– Det er jo en veldig stor investering med bryggeri. Det krevde å selge et hus for å få råd. Det var det vi gjorde. Konen min og jeg hadde et hus i Trondheim når jeg studerte, og så solgte vi det og flyttet til Stavanger. Og så puttet vi alle pengene som var igjen inn i bryggeriet, forklarer han.

Norges beste nykommer

Salikatt gjør alt selv, og har i snitt ett til to brygg i uken. Tilbakemeldingene er veldig gode, og bryggeriet har blant annet gjort det bra i en kåring av nettstedet RateBeer.

– Jeg er stolt av at vi ble rangert som Norges beste nykommer i 2016. Det var en veldig fin utmerkelse å få, sier Halvorsen.

Gründerkunden på SRtv under.

– Gradvis vokse oss litt større

Utrykket «Salikatt» kjenner folk i Stavanger til. Og bryggeriet har en lokal profil på ølet på som selges her i området.

– Nå føler vi jo at folk i Stavanger kjenner til oss, og at vi har fått vår plass her. Det er veldig kjekt. Men så har vi ikke vært så veldig mye utenfor Stavanger, så nå fremover så blir det en god del flere øl på polet og så blir det flere øl på utesteder rundt omkring i landet. Så vil vi jo gradvis vokse oss litt større enn vi er i dag.

– Hvis vi kan ha to-tre-fire veldig trygge og gode arbeidsplasser som har en helt grei lønn, og kan få bryggeriet til å gå litt i pluss i tillegg, så er det kjempebra. Så handler det bare om å lage det beste ølet. Det er der vi kan konkurrere best, avslutter Halvorsen.