De skal gjøre «gamerne» sosiale

Hva må til for å få ungene ut av spillrommet og ut blant andre mennesker? Espen Schjøttelvig og Mads Stensrud fra Gründerhub i Kristiansand tror de har svaret.​

De to gründerne er i ferd med å åpne en spillkafé i Kristiansand. Veien frem til åpningen, som forhåpentlig blir i høst, har vært lang, men fikk fart etter at de ble en del av Gründerhub og CoWorx på Sørlandet.

– Vi trodde vi var rustet for å åpne opp forrige høst, men det måtte vi se langt etter. Etter at vi kom inn hit, tok det ikke lang tid før jeg forsto at det var veldig mye vi ikke kunne. Vi har fått veldig stor hjelp i nettverksbygging, treffe andre folk og få innspill fra andre. Vi har endret på planene våre, sier Schjøttelvig.

Les også: Gründere skal få 700.000 kroner i året

Artikkelen fortsetter under SRtv-reportasjen.

Blir et møtested

I Gründerhub har han og Stensrud kunne utveksle erfaringer med andre gründere. Selv om de fleste i programmet jobber med helt ulike ting, kan de likevel lære av hverandre. Ofte møter de nemlig lignende utfordringer i oppstartsfasen.

Støtter entreprenører: SR-Bank heier på Ungt Entreprenørskap

Kafeen Schjøttelvig skal åpne sammen med Stensrud skal løse et veldig konkret problem: Nemlig at mange spillere – eller gamere om du vil – sitter for seg selv i stedet for å møte andre med samme interesse.

– Vi føler ofte at folk som liker TV-spill og IT er i ulike lukkede grupper. De snakker ikke med andre med samme interesse. Og det er jo litt trist, sier Mads Stensrud.

Gründer i magen? Ta kontakt med oss for sparring!

Støttes av statsråden

I begynnelsen av juni fikk de to presentere ideen sin for kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H). Hun er også tidligere næringsminister, og ser stor verdi i et møtested for gründere.

– Denne type initiativ, som legger til rette for at folk kan komme, får hjelp, bli kjent og jobbe, er veldig viktig, sier Mæland.

Det var heller ikke vanskelig for Mæland å identifisere seg med problemet Stensrud og Schjøttelvig tar opp. Ministeren har nemlig en 16 år gammel sønn som er glad i å spille.

– Det å lage sosiale møtesteder, hvor man lærer mer og utveksler erfaringer, blir sosiale og spiser litt sunt, det er et mammahjerte glad for. Jeg synes dette er kjempebra og håper de lykkes, sier Mæland.

Les også: Skal bli blant de beste på innovasjon og utvikling