Vant Gründerhub-pris med markedsplass for sjømat

JET Seafood stakk av med seieren og 50.000 kroner i Bergen.

Selskapet skal ta handel av fisk og sjømat fra den analoge til den digitale verdenen. Mens salget i dag i stor grad går via telefon og Skype, vil JET Seafood skape en digital markedsplass som ikke bare gjør handelen enklere, men også mer bærekraftig og som gjør prisene mer transparente.

Hanker inn priser

Før sommeren vant JET Seafood 800.000 kroner i Angel Challenge. Onsdag plukket de med seg 50.000 kroner fra Gründerhub i Bergen – og i slutten av måneden kjemper selskapet om Gründerhubs hovedpris og 250.000 kroner til.

– Vi er på vei inn i et gigantisk marked, hvor bare en liten del av det er digitalisert. Dagens handel er gammeldags, lite effektiv og prisene er ukjente. Innen tre år skal vi ha tatt en del av dette markedet, sier Nina Seter, JET Seafoods chief operating officer.

Artikkelen fortsetter under SRtv-klippet.

Kjenner du noen gründere? Tips dem om å søke hos Gründerhub!

– Dette var et høydepunkt, og en gøy og spennende dag. Det er mange konsepter her jeg tror vi vil få se videre, sier regiondirektør for bedriftsmarked i Hordaland, Erik Throndsen.

Disse bør du følge med på

For det var ikke bare Nina Seters selskap som imponerte i Bergen. Det sto også seks andre gründerselskaper på scenen med spennende ideer.

Smart Seaweed Solutions utvikler en automatisert løsning for høsting av dyrket tare på tau. Dagens problem med innhøsting av tare er at den må kappes for hånd på tauet. Smart Seaweed Solutions skal gjøre høstingen 60 ganger raskere og 50 prosent billigere. Fra våren 2019 skal dette testes ut hos Lerøy utenfor Bergen.

Radds er et nystartet selskap som utvikler lyspæreløsninger for fremtiden. Lyspærene er miljøvennlige, har lenger levetid enn dagens LED-pærer og kan brukes uavhengig av sokkel lampen din krever. Bak Radds står blant annet Jan William Jensen, tidligere proffsyklist for Team FixIt.

Seatr er en plattform for direkteoverføring av konserter og eventer. Dersom du for eksempel er en travel småbarnspappa, som ikke har tid til å gå på Sigrid-konserten, kan du kjøpe en streamingbillett av Seatr og følge konserten hjemmefra. Prisen vil selvsagt være betydelig lavere enn en ordinær billett, og folkene bak Seatr lover god lyd og gode bilder på direkten.

Digitalt Regn utvikler en programvare kalt OPUS. Denne hjelper industribedrifter med å samle data mer effektivt og strukturert. La oss si du har et lasteskip som du ønsker skal gå mest mulig effektivt. Ved å bruke OPUS til å samle data fra sensorer på skipet, kan du tilpasse blant annet motoreffekt etter bølgehøyde, vind og lignende. Og det kan jo spare deg for en del penger på drivstoff!

Wake Up Cortex er et selskap som skal utvikle en stol som kan gjøre det mulig for folk å ta korte hvile- eller meditasjonspauser i løpet av dagen. Stolene skal kunne stå på arbeidsplasser, flyplasser og lignende.

Guttene som står bak Wobb skal utvikle en moderne plattform for scanning, lagring og deling av visittkort. Plattformen skal gjøre det enklere og mer effektivt å holde kontakt med folk man treffer.

Dette er Gründerhub. Se filmene!