Zendera vant Gründerhub-prisen 2018

-Å bli anerkjent for det du har gjort i konkurranse med så mange gode er helt utrolig, sier gründer Kim Iversen.

Det var en nærmest målløs Zendera-gründer som mottok prisen på 250.000 kroner fra SpareBankstiftelsen SR-BankNordic Edge.

Zendera er en programvare som skal optimalisere driften til små og mellomstore bedrifter i transportbransjen. Denne bransjen er en av verdens største, men lite digitalisert.

Juryen; Magnus Jeppson, Pia Warland, Arild Austigard, Gry Isabel Sannes, Ellen Instefjord, og Thor-Christian Haugland begrunnet valget av Zendera med;

 Selskapet har utviklet en programvare som løser en stor utfordring både sett fra en bedrifts ståsted så vel som for samfunnet som helhet. Det er en løsning som har et globalt marked med et stort potensial. Programvaren skal automatisere tungrodde og tilnærmet utgåtte manuelle prosesser.

– Problemet er at transportørene har for mange ansatte på kontoret i forhold til i biler, og for lav fyllingsgrad i bilene. Zendera bruker verdensledende algoritmer for automatisering, ordrefordeling og finne ruter, slik kan disse bedriftene effektivisere driften sin med 20 %, forklarer Iversen.

Se hvordan Kim Iversen stakk av med Gründerhub-prisen under Nordic Edge.

Seks finalister fra SR-Banks gründerhubber i Stavanger, Kristiansand og Bergen var nominert til prisen. Tidligere i år var Iversen med i det fire måneder lange gründerprogrammet for oppstartsbedrifter i Innovation Dock i Stavanger.

– Gründerhub gav meg utrolig mye. Du blir tvunget til å gå gjennom de viktigste stegene du må ta som gründer. Hver uke må du presentere det du har funnet. Tilslutt ender du opp med en slags skolebok med det du trenger og dokumentasjon på din egen utvikling. Det er nyttig å ha med når du skal gå til investorer og samarbeidspartnere senere.

– Nå har vi utviklet store deler av vårt transportadministrasjonssystem, kjernesystemet. Fire pilotkunder tester og gir oss løpende tilbakemeldinger mens vi utvikler. Om en drøy måned går vi ut i markedet til vanlige kunder.

Egil Johannesen i Dynamo Logistikk er en av testkundene til Zendera. Kim Iversen har tilbrakt mye tid hos bedriften for å lære hvor skoen trykker, få tilbakemeldinger og siden gå tilbake til programmeringen for å utvikle programmet videre.

– Fortsatt foregår mye i vår bransje med penn og papir. Jeg gleder meg til å kunne kaste notatblokken, og få et program som kan tilpasses våre behov, sier Egil Johannessen.

 

 

 

Kontaktperson

Frode Sandal
BM Digitalt salg og utvikling
Telefon