Davit Norway er nominert til årets Gründerhubpris

Brødrene Jan og Vidar Halvorsen bak selskapet har patentert en ny løsning for justerbare daviter. Disse brukes til og heise opp og ned arbeidsbåter. Løsningen kan spare skipsoperatører for millioner av kroner.

Siden starten i 2015 har 16 kull med gründere vært med i SpareBank 1 SR-Banks gründerprogram. 280 arbeidsplasser har blitt skapt og 110 millioner kroner er innhentet i investorkapital. Verdiene av alle selskapene er samlet sett 1150 millioner kroner, med Boost AI som den største driveren.

-Når jeg ser det som presenteres her i dag er jeg ikke i tvil om at vi kan legge til flere arbeidsplasser på toppen av de 280 som gründere i Gründerhub har vært med på å skape . Dette er gull, sa konserndirektør for bedriftsmarkedet, Tore Medhus da han delte ut 50.000 kroner og nominasjon til årets Gründerhubpris til Davit Norway AS denne uken.

Vinneren av årets Gründerhubpris kåres på Nordic Edge i september.

Zendera vant Gründerhubprisen i 2018

50.000 kroner og nominasjon til Gründerhubprisen  deles ut til det selskapet som har utviklet seg mest gjennom de fire månedene oppstartsbedriften har vært en del av SR-Banks Gründerhubprogram.

Forretningsideen vår kommer etter egen erfaring fra den maritime offshore industrien. En Davit er en kran som løfter arbeidsbåter inn og ut av moderskipet.

Utfordringen med disse davitene er at de er vanskelige å vedlikeholde fordi kritiske komponenter er ofte plassert i høyden, og dermed vanskelig å vedlikeholde/reparere. Uventede skader som kan oppstå i hardt vær på sjøen; for eksempel dersom en uventet bølge slår inn over en arbeidsbåt, slik at den blir skadet. Et uhell som det kan føre til at arbeid må stanses, eller utsettes til en ny arbeidsbåt er hentet fra et annet sted. Ofte kan slikt ta uønsket lang tid – en ukes avbrudd er ikke usannsynlig dersom en tilsvarende arbeidsbåt ikke tilfeldigvis er tilgjengelig i nærmeste havn. Tapet fordi en oppdraget må utsettes, og ny arbeidsbåt anskaffes, kan være på millioner av kroner.

Brødrene Halvorsen har tatt patent på en justerbar Davit som kan tilpasses flere typer arbeidsbåter med ulike høyde, bredde og lengde i en og samme davit

-Nå venter vi på å få godkjent sikkerhetssertifisering på designet, slik at utstyret skal kunne brukes maritimt og offshore.

Neste steg blir å sette igang en pilot og fysisk teste Davitene. De har også søkt om støtte fra Innovasjon Norge og venter en avklaring på søknader en av de nærmeste dagene.

Allerede har Davit Norway fått en investor på laget som har gått inn med 1 million kroner, men fortsatt trenger de 7 millioner kroner i investorkapital.

Hva har dere fått ut av å være med i Gründerhub?

-Vi har fått mye hjelp til å få bygget en struktur rundt ide og bedrift. Fokuset vårt før vi kom inn, var altfor mye på produktet. I Gründerhub ble vi utfordret til å gå ut å snakke med kunden, finne de reelle problemområdene, og hvordan finne det riktige markedet. Samtidig hadde vi onsdagsmøter der vi forpliktet oss til å vise egen utvikling og framgang, det skjerpet oss. Det oppleves som å ha blitt revet i stykker først, for så å bygge opp forretningsideen vår igjen stein på stein, sier de engasjerte brødrene som har bakgrunn fra maritim industri og oljesektor.

Markedet er påtagelig Det produseres årlig tusenvis av daviter i DavitNorway’s segment, til bruk på marine og offshore installasjoner globalt.