Finansministeren: – FinStart Nordic kan påvirke hverdagen vår

Siv Jensen (Frp) tror SpareBank 1 SR-Banks oppstartsfabrikk kan skape teknologi som får en viktig rolle i livene til folk flest.

Onsdag åpnet hun derfor FinStart Nordics nye lokaler. Fra sitt tilholdssted i Oslo sentrum skal oppstartsfabrikken hvert år investere i ulike gründerbedrifter eller i egne ideer. Målet er å utvikle selskaper som etablerer seg med en lønnsom forretningsmodell, som bidrar til økt sysselsetting innen finansnæringen i Norge, som skaper verdier for eierne og som inspirerer andre gründere til å lykkes.

– Det som skjer i FinStart Nordic kan til syvende og sist påvirke hverdagen til hver av oss. Jeg ønsker satsingen velkommen, som et svar på økt konkurranse innen næringen og som et bevis på ønsket om omstilling og innovasjon, sa Siv Jensen da hun holdt åpningstalen.

Les også: SR-Bank lanserer oppstartsfabrikk for nye ideer

FinStart Nordic vil øke sjansen for å lykkes

I Norge er oppstartsbedriftene, særlig innen fintech, spredt rundt i mange ulike miljøet. Selv om det er satt i gang gode tiltak mange steder i landet, mangler et komplett økosystem som kobler kapital, gründere, ideer, nordiske nettverk og finansnæringen sammen. FinStart Nordic kan bli et økosystem som øker sjansen for å lykkes for oppstartsbedrifter.

– Finansnæringen er kjent for å se mulighetene i utviklingen, og sparebankene har ofte gått foran. Regjeringens viktigste bidrag er stabile rammebetingelser, som fremmer konkurranse, robusthet og trygghet. Og slike rammebetingelser har vi i dag, fortsatte Jensen.

Les også: Med 300 millioner skal David få fart på gode ideer

David Baum er administrerende direktør i FinStart Nordic, som er SpareBank 1 SR-Banks nyeste innovasjonssatsing. Så langt har teamet hans investert i seks selskaper, men er i forhandlinger med flere.

– Vi setter stor pris på de fine ordene fra finansministeren. Det er ikke alltid vi i oppstartsmiljøet er enige i valgene politikerne gjør, men nå opplever vi at myndighetene interesserer seg og ønsker å legge til rette for utviklingen av nye ideer og teknologi i finansnæringen, sier Baum.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SJEFEN: David Baum leder FinStart Nordic. Foto: SRtv

Internasjonal satsing

FinStart Nordic ble etablert for et drøyt år siden. I månedene som har gått har selskapet fått på plass rett kompetanse og tilpassede lokaler, som også er blitt lagt merke til internasjonalt.

– Dette selskapet skal bidra til å fremme innovasjoner som skal komme hele Norge og finansnæringen til gode. Vi skal skape fintechselskaper som skal vokse både i Norge og i utlandet, sier administrerende direktør i SpareBank 1 SR-Bank, Arne Austreid.

Teknologikompetansen i Norge og Norden er høy, og Finstart Nordic er kommet for å bli. Dørene er åpne for hvem det måtte være som ønsker å delta i økosystemet, enten ved å dele kompetanse, utvikle ideer, co-investere, samarbeide eller rett og slett bare er nysgjerrige på hva selskapet holder på med.

Vil du bli bedre kjent med David Baum? Se video under.