Du kan spare tusenlapper på å sjekke skattemeldingen

4. april får du skattemeldingen. Her er det du bør sjekke for å være sikker på skatten du betaler er riktig.

I april får alle som mottar lønn, pensjon eller uføretrygd skattemeldingen. Den viser deg inntekt, fradrag, formue og gjeld for 2018. For å unngå at du betaler for mye skatt, må du sjekke at alle opplysningene i skattemeldingen er riktige.

Her kan det være tusenlapper å spare. For selv om skattemeldingen er ferdigutfylt, betyr ikke det at all informasjon er riktig. Din jobb er å sikre at alt stemmer, og om du finner noe som er feil, må du rette opp i dette. Husk at siste frist for innlevering er 30. april.

Ekspertråd om sparing: Hvor mye bør jeg spare?

Oppskriften: Slik sjekker du skattemeldingen

1. Begynn med å sjekke inntekten. Skattefrie frynsegoder og godtgjørelser kan være feiloppført som lønn.

2. Fortsett med å sørge for at reise- eller pendlerfradrag er ført opp. Dette er nemlig ikke forhåndsutfylt. Bruk gjerne Skatteetatens kalkulatorer for å beregne fradragene.

3. Pass deretter på at alle utgifter til pass av barn er med. Det kan ofte være mangler i oppgavene fra barnehagen og SFO. Glem heller ikke utgifter til barnepass og kjøring til og fra barnehagen.

4. Har du husket fradrag for fagforeningskontigent og gaver til frivillige organisasjoner? Disse kan være godkjent for skattefradrag.

5. Er du samboer og har felles lån? Husk at du må fordele rentefradraget. Samboer må ha avtale om fordeling av renteutgiftene.

6. Privat lån eller lån fra arbeidsgiver? Da må du føre opp rentene for å få fradrag.

7. På Skatteetatens nettsider finner du fradragsveilederen. Den hjelper deg med å finne de vanligste fradragene du har krav på. Denne er det lurt å bruke!

8. Har du refinansiert lånet? Du får også fradrag for utgifter til takst og andre omkostninger og gebyrer.

9. Har du funnet feil eller gjort endringer? Godt jobba! Da kan du gjøre en ny skatteberegning på Skatteetatens nettsider.

10. Må du betale restskatt? Husk å betal det du skylder innen betalingsfristen. Det er ikke kjekt å henge etter på betalinger. Unngår du det, slipper du også renter på restskatten. Her kan du lese om hvilke frister som gjelder for betaling av restskatt.

Obs! Det er flere ting som er nytt i skattemeldingen. Om du er i tvil om det gjelder deg, bør du lese dette på Skatteetatens nettsider.

Har du orden på Bank ID? Sjekk at alt fungerer!