I denne Stavanger-bydelen vil «alle» bo

Madla har Stavangers høyeste prisvekst, korteste salgstid og er populær på utleiemarkedet.

Det siste året har det vært en relativt flat prisutvikling i Stavanger som helhet og i kommunene rundt. Bydelen Madla har imidlertid skilt seg ut, med en prisvekst på 3,4 prosent.

Regionsjef i EiendomsMegler 1, Gaute Thise Jacobsen.

– Madla er et område med mange eneboliger og gode hager, noe som er ettertraktet i Stavanger. Dette viser også igjen i prisen og tiden det tar å selge en bolig her. En vanlig enebolig på Madla koster over seks millioner kroner og selges på rundt 30 dager, sier regionsjef i EiendomsMegler 1 SR-Eiendom, Gaute Thise Jacobsen, til Ytra.

Artikkelen fortsetter under bildet.

– Sjelden flere visninger

Madla er populær av mange årsaker, ikke bare på grunn av hagene. I gangavstand til bydelen finnes skoler, barnehager og Universitetet i Stavanger. I tillegg er det kort vei til turområder, handlesenter og golfbane.

– De fleste har en drøm om å få seg en enebolig en dag. På Madla er etterspørsel etter eneboliger alltid størst. Hvis vi priser en bolig riktig her, har vi sjelden flere visninger, sier megler Thomas Fanebust til Ytra.

Sammen med Gausel, er også Madla den delen av Stavanger hvor det går raskest å leie ut bolig. Nærheten til universitet og internasjonale skoler er forklaringen.

Kjøpe bolig? Da bør du lese dette

Artikkelen fortsetter under videoen.

– Økt omsetning

Mandag kom boligprisstatistikken for april 2019 fra Eiendom Norge. I Stavanger-regionen tar det nå i snitt 65 dager å selge en bolig. I selve byen Stavanger tar det 54 dager. Prisutviklingen er som nevnt ganske flat, men det har vært en svak positiv vekst i boligprisene i regionen så langt i 2019.

– Det ble solgt færre boliger i april 2019 sammenlignet med samme tid i fjor. Men i år var påsken i april, noe som fører til færre salg. Derfor mener vi trenden fortsetter med økt omsetning av boliger på Nord-Jæren, sier Gaute Thise Jacobsen.