Boligbygger Jadarhus: – 2019 har så langt vært veldig, veldig bra

For få måneder siden var det tøffe tak hos boligutviklerne. Fortsatt er ikke alt rosenrødt, men hos Jadarhus går det bedre.

Selskapet utvikler og bygger alt fra leilighetsprosjekter, til småhus og større boligfelt, i tillegg til rehabilitering i privat- og proffmarkedet. Med over 100 nye boliger i året og 80 ansatte, er Jadarhus blant Rogalands største boligbyggere. Og bedriften har stått seg godt gjennom den utfordrende tiden i næringen.

– Det har vært mange tøffe år i bransjen og i regionen. Jeg tror ikke vi får tilbake de toppårene vi hadde tidligere, men i første kvartal 2019 sammenlignet med samme tid i fjor, har vi mer enn 100 prosent økning i omsetningen, sier salgs- og markedssjef Helene Olsen-Beck, før hun fortsetter:

– Så jeg vil jo si at 2019 så langt har vært veldig, veldig bra.

Artikkelen fortsetter under SRtv-innslaget.

Stolte av samarbeidet

Mange i bygg- og eiendomsnæringen har hatt tøffe år, men sammen med kundene har bedriftsrådgiverne i SpareBank 1 SR-Bank funnet veien videre. Og da banken, i samarbeid med EiendomsMegler 1, arrangerte eiendomsseminar i Stavanger i april, var det en positiv stemning blant deltakerne fra næringen.

– Vi er stolte av å samarbeide med gode entreprenører og eiendomskunder som klarer å styre porteføljen over tid. Det har gått mye bedre med eiendom enn vi hadde fryktet og banken har unngått tap. Selvfølgelig har vi hatt noen kunder som har måttet jobbe med balansen sin, for å sikre at de har penger på konto. Men sammen med kundene og eierne har vi funnet gode løsninger. Dette har vært en felles innsats for å finne muligheter som er vinn-vinn for alle parter, forklarer banksjef i SpareBank 1 SR-Bank, Lars Varhaug.

Ser bedre ut

Han har også tro på at tiden fremover skal bli bedre for alle i bygg- og eiendomsbransjen. Analysene til Varhaug viser at markedet er på bedringens vei, og han forventer ingen stor nedtur med det første. Dette er i tråd med forventningene til sjeføkonom Kyrre M. Knudsen og de funnene som er gjort i SpareBank 1 SR-Banks konjunkturbarometer.